Menu

Freelance redacteur voor vakbladen

Vaktijdschriften voor de bouw, gezondheidszorg, logistiek en andere onderwerpen

Vakbladen waar Johan Koning voor schrijftInterviews, beursverslagen, sfeerverslagen, verhalen uit de beroepspraktijk: voor verschillende vakbladen verzorg en verzorgde ik verhalen.
Van logistiek tot grootkeuken, de schoonmaaksector en facilitaire medewerkers en beslissers en van zorg tot woninginrichting, bouw en horeca: met veel plezier begaf ik mij voor korte of (zeer) lange tijd in deze zeer uiteenlopende werelden. Om de verhalen van ondernemers, werknemers, klanten en leveranciers te vertellen.

Een overzicht van enkele vakbladen waarvoor ik werk(te), inclusief voorbeeldartikelen.

Grootconsument & Gastvrije Zorg

GrootconsumentDe eerste officiële opdrachtgever van LetterLuck tekstproducties!
Van vakblad voor de grootkeuken uitgegroeid naar een tijdschrift gespecialiseerd in gastvrijheid in de zorg.

Voorbeelden van verhalen die ik schreef voor Grootconsument of Gastvrije Zorg:

Ziekenhuis & Instelling, Zorginstellingen, ZI Facilitair

Zusterblad van Grootconsument. Informatiebron voor facilitaire managers, hoofden technische diensten en directies in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Voorbeelden van verhalen die ik schreef voor Ziekenhuis & Instelling/Zorginstellingen/ZI Facilitair:

Logistiek Totaal

Het grootste platform voor intralogistiek.

Voorbeelden van artikelen die ik schreef voor Logistiek Totaal:

Clean Totaal

Vakblad over facilitaire diensten, schoonmaak en reinigen.

Voorbeeld van een artikel dat ik schreef voor Clean Totaal, naast ‘mijn’ speciale rubriek Van de Plint:

Misset Horeca

Uitgave van Reed Business Media.
Naast mijn werkzaamheden als webredacteur in de zomervakantieperiode van 2011, schreef ik verschillende artikelen voor dit gerenommeerde vakblad.

Voorbeelden van artikelen die ik in 2011 en 2012 schreef voor Misset Horeca:

Overzicht van andere vakbladen waar ik voor schrijf en schreef.

Reacties op mijn werk als redacteur voor vakbladen

Logistiek Totaal

Johan is een betrouwbare, integere schrijver die het journalistieke vak goed verstaat. Het is een echte allrounder, slim en zelfredzaam, die je overal voor kunt inzetten. Heeft ook ruime kennis van de (interne) logistiek. Johan werkt accuraat, denkt goed en graag mee en toont initiatief door zelf met tips en ideeën te komen. Schrijfstijl: helder, to the point, lekker leesbaar, weet altijd de juiste toon te vinden. Daarbij is Johan een vlotte en vrolijke persoonlijkheid, prettig om mee te werken.

Lisette Biesenbeek - eindredacteur Logistiek Totaal
Bouwen aan de Zorg

Bedankt voor je bericht. Prima verhaal! Ik kan geen onjuiste feiten ontdekken en het sfeerbeeld is goed. Dus wat mij betreft geen op- of aanmerkingen. Bedankt en succes verder.

Henk Gerritsen – Manager Hoteldiensten AriensZorgpalet Enschede (interview Bouwen aan de Gezondheidszorg)
ons huis vloeren

Ik heb als (eind)redacteur van vakblad Ons Huis vijf jaar lang met Johan samengewerkt en hem ervaren als een zeer prettige en betrouwbare collega. Johan is altijd goed bereikbaar, werkt snel, en heeft aan een paar woorden genoeg, ook wanneer je een tekst tóch iets anders wilt hebben. Behalve voor een goed geschreven nieuwsbericht, artikel of reportage, kun je bij Johan ook prima terecht voor een originele foto!

Helen de Roode (Ons Huis)
Logo-CleanTotaal-DEF-01

In the years I work with Johan we never met eachother. There was no reasom to have any urgent meeting. The articles which I’ve got where allright. Contact bij mail and phone was pleasant and to the point. Great guy to work with.

Leon van den Berg (hoofdredacteur Clean Totaal)
Logo-CleanTotaal-DEF-01

Johan is als redacteur werkzaam voor Clean Totaal. Ik ken Johan als een hardwerkend, gepassioneerd schrijver en waardeer hem met name om zijn pro-actieve houding. Hij bezit tevens de gave om zich vreemde materie snel eigen te maken. Johan heeft een groot gevoel voor humor en met zijn rubriek “Van de plint” vindt hij altijd weer de juiste kwinkslagen voor onze branche.

Koos van der Lei (eigenaar Clean Totaal)
ons huis vloeren

Johan is a highly professional and dedicated journalist, who knows his business very well. Open for any views, information and opinions, he is always able to write/compose a well-balanced article on a wide variety of subjects. Apart from that, Johan is a very nice and likeable person. He produced many excellent artices and stories in close cooperation; leading to very positive feedback within the retail industry. In short, both personnaly and professionally, Johan Koning is a warm professional.

Peter Kuipers (Gebrs. Willard/Mflor)