Menu

Tekstschrijver gezocht?
Of ik een proeftekst voor u wil schrijven?

1 februari, 2017

U zoekt een tekstschrijver of bij uw bedrijf wordt een tekstschrijver gezocht? U komt logischerwijs op mijn site terecht en vraagt of ik een proeftekst wil schrijven?
Maar natuurlijk wil ik dat. Met alle plezier. Ik neem dan even aan dat u op zoek bent naar de juiste schrijver voor uw tekstklus. De persoon die u het best aanvoelt, de schrijver met de beste woorden voor uw branche en de leverancier van die tekst die precies bij uw doelgroep past.

Ik ga er dan ook vanuit dat ik één van de – laten we zeggen – drie tot maximaal vijf collega’s ben die aan de hand van een goede briefing (of met als bron een bestaande ‘oude’ tekst) aan de slag mag gaan om uw verhaal (beter) te vertellen.

Ik hou van competitie!

Ik wil alleen voordat ik aan de slag ga, wel één ding met u afspreken. En dat is dat u mij en mijn collega’s – concurrenten, zo u wilt – voor die proefopdracht een faire vergoeding betaalt. Nu zult u denken: maar dat kost me dan 3 of 5 keer de prijs. Ja! Dat is waar. Maar: u weet ook zeker dat de tekstschrijvers hun uiterste best voor u doen. U toont er immers mee aan dat het u ernst is.

Bovendien: zo’n selectieprocedure gaat u natuurlijk niet aan voor een kleine, eenmalige opdracht. Nee, dit gaat om een grote klus. Het (her)schrijven van uw webteksten, bijvoorbeeld. Of het maandelijks schrijven van een aantal pagina’s in uw bedrijfsmagazine. Kortom: dit is wellicht een eenmalige extra investering, die u zonder twijfel veel inzichten oplevert én bovendien uw ideale tekstschrijver.

Uw ideale tekstschrijver is immers die professional die uw woorden het best op papier of scherm kan toveren.

Johan Koning tekstschrijver gezocht service racketsporter

Uw tekstschrijver in actie op de tennisbaan: service van de zaak!

Ik zei al: ik hou van competitie. Op een faire manier, zodat niemand eronder lijdt, maar uiteindelijk de beste match tussen opdrachtgever en tekstschrijver tot stand komt. Ik wil mijn collega’s trouwens waarschuwen: voor zover ik weet heb ik een dergelijke competitie nog nooit verloren op kwaliteit. Oók als het erom ging dat er een tekstschrijver gezocht werd voor disciplines waarin ik nog geen ervaring had.

Tekstschrijver aan het zoeken? Stukje service

En u als opdrachtgever kunt gerust zijn: mocht uit de competitie inderdaad blijken dat ik uw tekstschrijver word, dan verrekenen we uw investering in de proefopdracht met de uiteindelijke maatwerkofferte.

Uiteraard, zou ik bijna zeggen. Dat is service van de zaak. En service, daar kan ik als fervent racketsporter (ik tennis, badminton én squash) over meepraten. Ik zei toch al dat ik van competitie hou?

Eén reactie op “Tekstschrijver gezocht? Of ik een proeftekst voor u wil schrijven?”

  1. […] opdrachtgever, maar ik vraag daar wel een reële vergoeding voor. Meer uitleg daarover geef ik in dit blog […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.