Menu

Teksten voor brochures, folders, flyers of ander drukwerk

– schrijven, herschrijven, corrigeren

Johan Koning - freelance journalistEen folder over een nieuw product, een brochure waarmee u uw assortiment aan uw (potentiële) klanten wilt tonen of een flyer over een evenement.

Een soepel samenspel tussen fijne fotografie, strakke vormgeving én inspirerende tekst maakt dat uw drukwerk een onuitwisbare indruk achterlaat.

En dat is ook nodig, want met name folders en brochures laat u vaak voor langer gebruik maken; foutjes kunt u dan niet gebruiken.

Vindt u dat ook?

Laat mij zorgen voor vlekkeloze brochureteksten. Informatieve en converterende teksten die lezen als een trein. Tiptopteksten.

CTT
zorginhuis
DuoTotaal
PitPoint
ARDEX-logo.jpg

IJzersterke brochureteksten

Niet alleen help ik u met het schrijven van ijzersterke teksten voor uw flyer of folder, ook kunt u een beroep op mij doen om een heel team samen te stellen om die brochure te maken. Online of ‘ouderwets’ op papier.

Mijn netwerk staat bol van de creativiteit: van fotograaf voor aansprekende illustraties tot vormgever voor het ontwerpen, van eenpitter tot bureau. Ik adviseer u graag welk team in uw geval het best functioneert én ben daarbij ook in te schakelen als schakelpunt tussen de verschillende partijen

Ik help u graag met het schrijven van teksten voor brochures of ander drukwerk. Mail me en we maken een afspraak om nader kennis te maken!

Freelancer nodig voor uw brochureteksten? Mail me

Mijn netwerk staat bol van de creativiteit: van fotograaf voor aansprekende illustraties tot vormgever voor het ontwerpen, van eenpitter tot bureau. Ik adviseer u graag welk team in uw geval het best functioneert én ben daarbij ook in te schakelen als schakelpunt tussen de verschillende partijen

Brochure of folder maken? Topteksten aangeboden

Een voorlichtingsfolder, een drieluik waarbij een A4 in drieën is gevouwen of een brochure van 20 pagina’s: wat in ieder geval nodig is, is dat uw boodschap overkomt.

Uw verhaal of informatie verteld, uw (nieuwe?) bedrijf gepresenteerd, uw assortiment of dienst voorgesteld. Commercieel en/of informatief, helder en pakkend geschreven.

En ja, ook bij het schrijven voor een brochure maak ik gebruik van technieken als zoekwoordenonderzoek en zoekmachine-optimalisatie. Technieken die wij tekstschrijvers ook gebruiken voor zogenaamde seo-teksten. Maar eigenlijk zijn alle teksten seo-teksten, want seo staat in mijn ogen voor teksten die prettig leesbaar zijn én voor resultaat zorgen.

Maar dat is niet de enige input die ik nodig heb om voor u aan de slag te gaan. Pas als ik alle details van uw bedrijf, product of dienst weet, kan ik een concepttekst voor uw nieuwe brochure of folder schrijven. Hoe ik aan die input kom? Daarvoor heb ik mijn eigen methodes en middelen, die ik per opdracht inzet. Het gaat dan bijvoorbeeld om specifieke vragenlijsten, maar ik maak ook gebruik van al bestaande teksten en uitingen. U krijgt dus écht maatwerk.

Soorten drukwerk

  • Brochure of folder voor een direct mail-campagne
  • Brochure of folder over nieuw bedrijf, product of dienst
  • Flyer over een evenement
  • Beursbrochure
  • Reclamefolder

Ter verduidelijking: wat is het verschil tussen een brochure, een flyer en een folder?

Onder een brochure verstaan we een verzameling gevouwen papieren, bijeengehouden door bijvoorbeeld nietjes. Een folder – meestal minder dik dan een brochure – bestaat uit gevouwen (to fold) bladen en een flyer is meestal 1 niet-gevouwen A4.
Qua inhoud is een brochure uitgebreid, veelomvattend en voorzien van een inhoudsopgave en een colofon, ligt de focus in een folder meestal op één onderwerp en gebruiken we een flyer over het algemeen voor een aanbieding of uitnodiging.

Waarom tekstschrijven voor brochures en folders uitbesteden?

Of het nu op een brochure, folder of flyer gaat, ze hebben één kenmerk gemeen. Wat bij al deze vormen van drukwerk namelijk geldt: om de kosten te drukken, rollen ze vaak in hoge aantallen van de drukpers. Maar wat als er toch een fout in de tekst zit?

Door een externe (tekst)deskundige naar het werk te laten kijken en als eindredacteur op te laten treden óf door een tekstschrijver de teksten te laten schrijven en ze door u als deskundige te controleren op de feiten neemt het risico op fouten af. Ik kan beide rollen in dit proces vervullen. Zowel als eindredact(z)eur als redacteur kunt u een beroep doen op Tekstbureau LetterLuck. Garantie daarbij: u heeft rechtstreeks contact met de maker.

En dan krijgt u er ook nog een uitgebreid netwerk aan anderen specialisten bij. Ik kan u immers als dat nodig is ook helpen aan bijvoorbeeld een goede fotograaf of grafisch vormgever.

Zo hoeft u zich alleen maar te bekommeren over uw specialiteit – namelijk het inbrengen van úw expertise -; het overige kunt u in overleg aan mij overlaten.

Zet me gauw aan de slag!

Mail me uw casus en ik stuur u op werkdagen binnen 24 uur een reactie.
(als het kan direct voorzien van een Maatwerkvoorstel inclusief uw te verwachten investering)

* Over dat sterretje

Sterretje? Ja: die asterisk hierboven, bij ‘reëel tarief’. Zoek ‘m anders even op.

Ter informatie: een senior tekstschrijver in loondienst verdient al gauw tussen de € 3500,- en € 4500,- bruto per maand (en dat verdient hij of zij trouwens ook écht). Heeft u iedere maand voldoende opdrachten voor een vaste tekstschrijver? Dan is dat bedrag natuurlijk geen enkel probleem voor u. Mocht u van tijd tot tijd iemand nodig zijn voor uw tekstopdrachten, dan kunt u beter een freelancer overwegen! En aangezien u nu al zo ver bent gekomen: ik ken een hele goede freelance tekstschrijver.

Waarom u voor mij moet kiezen?

Ik versta mijn ambacht

Met meer dan 30 jaar pure praktijkervaring.

Ik werk zorgvuldig

En neem als het kan de tijd voor mijn artikelen, maar kan als het moet ook snel werken. Ook dan is zorgvuldigheid gegarandeerd.

Plezier in de opdracht

Ik vind mijn werk leuk, echt. Anders hield ik het niet zo lang vol.
#tekstschrijverzijnisfijn

Snelle denker

Met verrassende vragen én verhalen

IJzerenheinige doorzetter

Ik laat me niet met een kluitje in het riet sturen. Waarom zou ik trouwens sowieso achter een kluitje aanrennen? Ik ben veel beter als ik zelfstandig, alleen kan werken. Wat overigens niet wil zeggen dat ik niet hou van samenwerken.

Ik ben erkend Pluslid van beroepsvereniging Tekstnet

En ook lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Lange tekst hè? Maar ook compleet. En daar gaan we voor: complete teksten. Ook voor uw brochure? Scroll snel naar beneden!

Want nu is het uw beurt

Tijd om contact met me op te nemen. Dan maken we een briljante brochure voor uw bedrijf, instelling of andere organisatie.
Aan de slag!

"*" geeft vereiste velden aan

* U ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging per e-mail. Reageer ik op werkdagen niet binnen 24 uur inhoudelijk? Foei Johan! U krijgt meteen 10% korting bij een eventuele opdracht.