Menu

Tiptopteksten: diensten van uw tekstschrijver

Een vrijwel compleet overzicht van wat ik voor u kan betekenen als copywriter, schrijver en (eind)redacteur.

Keuzemenu: allemaal tiptopteksten

Diensten online teksten kleur
Teksten voor ONLINE

Online teksten: informatief, foutloos, scorend.

Kort als het kan, lang als het moet.

Diensten mix kleur
Teksten voor MIX

Teksten die zowel online als op papier gebruikt worden.

Diensten print kleur
Teksten voor PRINT

Tekst op papier: niets leest zo lekker.

Drukinkt: niets ruikt zo lekker.

Eindelijk uw tekst wél goed op papier én scherm

Mijn werk als freelance tekstschrijver, journalist en (eind)redacteur is gelukkig heel divers. Het is een vreselijk cliché, maar geen dag is dezelfde.

Dat wil niet zeggen dat ik niet dagen achtereen met dezelfde opdracht bezig ben, maar wel dat het vrijwel altijd om andere werkzaamheden en diensten gaat.

Andere onderwerpen om over te schrijven, bijvoorbeeld.

Ondernemers schakelen me het vaakst in om hun webteksten en testimonials te schrijven, of voor het schrijven van blogs en (interview)artikelen. Deze tekstsoorten staan dan ook niet voor niets in het hoofdmenu.

Maar dat is niet alles. Een overzicht waarvoor u me als tekstschrijver kunt inhuren, staat hieronder.

Daarnaast zijn er ook dingen die ik niet doe. Die heb ik verzameld onder de noemer #GeenDienst.

#geendienst: wat doe ik niet?


Er zijn ook activiteiten die andere tekstschrijvers wél doen, maar die ik bewust niet tot mijn dienstenpakket reken. Omdat ik het niet (goed genoeg) beheers en/of niet leuk vind. Tegen sommige aanvragen – hoe lucratief ook – zeg ik vol overtuiging ‘nee’.

Dan heb ik het bijvoorbeeld over:

Presenteren en (groep)workshops geven

Ooit deed ik de hbo-opleiding met de welluidende naam Nederlands/Publiciteit & Presentatie. En ik behaalde mijn diploma ook nog.

Publiciteit is mijn vak, presenteren zeker niet. Met veel schroom stond ik een paar keer voor een groep medestudenten om een verhaal te houden. Maar dat was puur omdat het moest. Ik had er geen plezier in, sterker nog: ik had er angst voor. Dat doe ik dus niet meer.

Maar ik verwijs u graag naar een aantal collega-tekstschrijvers die met veel verve een boeiend verhaal kunnen afsteken over ons vak. Laat mij in de tussentijd maar lekker schrijven!

Liedteksten schrijven

Helaas, geen Koningslied van mijn kant. Die dag gaat niet komen.

Ik ben dol op muziek, schrijf ook met regelmaat met muziek op de achtergrond, maar voor een goede liedtekst kunt u beter bij anderen aankloppen. Ook voor (zakelijke) Sinterklaasgedichten bent u overigens bij mij aan het verkeerde adres. Ik kan dat simpelweg niet goed genoeg en het behoort dan ook niet tot mijn diensten.

Goedkope teksten schrijven

Ik vind dat mijn werk een degelijk honorarium verdient.
Onderzoek bij mijn klanten heeft uitgewezen dat ik geen woekerprijzen hanteer, maar reële tarieven.

Zoekt u een tekstschrijver voor goedkope teksten? Het wemelt op het internet van de marktplaatsen waar u uw aanvraag kunt doen. Of u kwaliteit kunt terugverwachten voor deze diensten? Dat is altijd de vraag als je alleen naar de prijs kijkt. Lees er meer over in mijn blog.