Menu

Scorende teksten die op Funda helpen bij de verkoop van huizen

– makelaarsteksten.nl

Johan Koning - freelance journalistAls makelaar met een mooie ‘huizenvoorraad’ wilt u dat uw woningen opvallen tussen álle huizen op bijvoorbeeld Funda. Uiteraard door prachtige fotografie.

Alleen: beelden zeggen niet alles.

U heeft goede makelaarsteksten, of beter: verkoopteksten, nodig.

Herkent u zich hierin?

Ik schrijf die teksten graag, want dat is mijn vak. Ik leg het u hieronder graag verder uit.

Funda
makelaarsland
agriteam
nieuw west
neeskens

Opvallen met goede Funda-teksten

In deze hectische tijden op de huizenmarkt begint de zoektocht van een consumenten naar een nieuwe woning of appartement op internet. NVM-site Funda is verreweg de grootste speler in de markt, maar ook Jaap en Huislijn spelen een woordje mee.

Juist nu er zoveel woningen te koop staan, is het zaak om op te vallen. Met goede fotografie én met aansprekende en scorende teksten.

Ik ben freelance tekstschrijver en initiatiefnemer van Makelaarsteksten.nl.
Voor verschillende makelaars schrijf ik woningteksten voor Funda. En ook particulieren – met name in het hogere segment – schakelen mij in als hun tekstschrijver voor Fundateksten.

Net als het maken van foto’s voor presentatie op het web of in een brochure een vak apart is, is het schrijven van goede teksten dat ook. Het is míjn vak.

Freelancer nodig? Mail me

Ik ben freelance tekstschrijver en initiatiefnemer van Makelaarsteksten.nl.
Voor verschillende makelaars schrijf ik woningteksten voor Funda. En ook particulieren – met name in het hogere segment – schakelen mij in als hun tekstschrijver voor Fundateksten.

Ervaringen van makelaars en particulieren met makelaarsteksten.nl

Trustpilot

Bijzonder prettige samenwerking. Weet goed hoe hij een commerciële / wervende tekst voor onze woningen weet op te zetten. Johan werkt vlot, accuraat en komt zijn afspraken na. De prijs kwaliteit verhouding is sterk.

Lukas van Erp, Van Erp Makelaardij Via Trustpilot
Trustpilot

Wat een mooie en pakkende verkoop tekst heeft Johan gemaakt voor onze woning. Zeker een aanrader

Omar Beyum, particuliere klant Via Trustpilot
Trustpilot

Johan Koning reageert snel op berichten. Voor ons heeft hij een goede tekst geschreven die we zullen gebruiken voor de verkoop van ons huis.
Ik raad iedereen aan hem in te schakelen voor het schrijven van een tekst.

Sandra Brouwer, particuliere klant Via Trustpilot

Moeite met woningteksten? Uitbesteden is de oplossing

Vindt u het ook zo lastig om bij iedere woning een aansprekende Funda-tekst te schrijven? Laat mij het doen. Ik zorg voor scorende teksten, die leiden tot geïnteresseerde woningzoekers. Dan kunt u zich concentreren op het verdere verkooptraject: het regelen van bezichtigingen, het begeleiden van uw klant en de potentiële kopers en het afronden van de verkoop.

Als deskundige in de krant
Inmiddels wordt makelaarsteksten.nl gezien als een deskundige op het gebied van woningteksten op Funda. Het bewijs? Het AD kwam voor een verhaal over framing bij mij terecht.
Lees het hier.

Bent u dus op zoek naar een ervaren, vaste leverancier van sterke en reële teksten, die bijdragen aan de verkoop van uw woningen? Iemand die het juist als een uitdaging ziet om iedere tekst een ‘eigen smoel’ te geven? Ja natuurlijk, anders was u al lang gestopt met lezen. Toch?

Want geef toe: de meeste huizenteksten zijn dertien-in-een-dozijn, standaard saaie opsommingen. En ze staan bovendien vol met niet ter zake doende details én makelaarsjargon.

Wilt u daar, bijvoorbeeld net als uw collega Lukas van Erp, ook een einde aan maken?

Voor scorende teksten neemt u contact met me op

Als deskundige in de krant
Inmiddels wordt makelaarsteksten.nl gezien als een deskundige op het gebied van woningteksten op Funda. Het bewijs? Het AD kwam voor een verhaal over framing bij mij terecht.
Lees het hier.

Prachtig gesitueerde arbeiderswoning in gezellige volkswijk

Reële verkoopteksten, zonder poespas en tierelantijnen

Toen ik in 2014 de domeinnaam makelaarsteksten.nl registreerde, wilde ik woningmakelaars helpen met hun teksten. Omdat ik vond dat veel woningteksten op Funda een stuk beter konden.

En dat vind ik nog steeds. Zeker nu er zoveel keus is op de huizenmarkt! De huizenzoeker wil goed geïnformeerd worden, zonder poespas en tierelantijnen, maar eerlijk en realistisch.

Makelaars maken dan ook graag gebruik van mijn diensten. Mooi dat een idee dat eigenlijk vrij spontaan opkomt, succesvol blijkt te zijn.

Voorbeeld: samenwerking met AgriTeam

Een voorbeeld van een geslaagde samenwerking? Voor AgriTeam Deurningen schrijf ik geregeld teksten over speciale woningen en kavels in het portfolio. Zoals deze Funda-tekst over één van de mooiste plekjes in mijn werkgebied Twente.

Ook voor particulieren: zelf uw huis verkopen?

Wat net zo mooi is: ook particulieren huren met in voor hun woningteksten. Mensen die hun huis of appartement zelf willen verkopen, zonder makelaar. Of die bijvoorbeeld samenwerken met een online makelaar, waarbij ze een deel van het verkooptraject in eigen handen nemen en uitbesteden aan specialisten.

Bent u als particulier op zoek naar een professional die de verkooptekst en een aantrekkelijke beschrijving van uw woning voor bijvoorbeeld Funda schrijft? Ik help u graag. Neem contact op en we gaan aan de slag!

Voorbeeld: particuliere woning Badhoevedorp

Een voorbeeld: voor een particuliere klant schreef ik de Funda-tekst voor zijn woning uit Badhoevedorp. Het huis is inmiddels verkocht.

Naast het schrijven van ‘Funda-teksten’, ben ik makelaars graag van dienst met ander tekstwerk.
Ik help u zowel met teksten op papier als online.

Teksten voor Funda en meer!

Herschrijven van bestaande teksten

Voor Funda, andere huizensites, brochures, informatiekranten en uw eigen website.

Schrijven van aantrekkelijke en scorende teksten

Voor en over nieuwe woningen in uw portfolio.

(Her)schrijven en corrigeren van brochures, blogs, brieven en andere teksten
Interviews met uw klanten

Voor referentieverhalen (testimonials) voor bijvoorbeeld lokale media of uw eigen magazine. Of interviews met de huidige bewoners van panden in uw portefeuille.

(Her)schrijven van webteksten op uw eigen site

De bezoeker voorop, Google als hulpmiddel.

Genoeg gelezen? U wilt aan de slag?
Ik ook! Scroll snel naar beneden.

Kom, we gaan verkoopteksten maken die écht werken

Laat me weten wie u bent en wat u wilt. Dan neem ik contact met u op.
Ook voor vragen kunt u onderstaand formulier invullen. Verkocht?

"*" geeft vereiste velden aan

* U ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging per e-mail. Reageer ik op werkdagen niet binnen 24 uur inhoudelijk? Foei Johan! U krijgt meteen 10% korting bij een eventuele opdracht.