Menu

Koning in the picture

- soms ontkom je er niet aan

Tekstschrijver Johan KoningIk sta zelf liever niet op de voorgrond, ben van oorsprong meer verslaggever. Maar soms ontkom je er niet aan. Soms gebeurt het bewust, soms volledig verrassend. Op deze pagina een verzameling van knipsels, foto’s en ingezonden stukken.

Want als freelancer moet je je af en toe profileren.
En een beetje pochen mag best.

In de media: eigen kop in de krant, een blad of op internet

Nou, daar gaan we.
Een overzicht van mediaoptredens, bedoeld of onbedoeld.

Panorama – Cruijff 65

Johan Koning over Johan Cruijff PanoramaOp 25 april 2012 werd Johan Cruijff 65 jaar. Ik mocht – net als andere Johannen – voor Panorama een verhaaltje maken over mijn herinneringen aan Cruijff.

>> Lees ook mijn blogje hierover.

Zelfstandigenkrant CNV

CNV Zelfstandigenkrant met Johan Koning
2010 – Een verhaal in de Zelfstandigenkrant van vakbond CNV, over hoe freelancers en zelfstandigen (ZZP’ers, zo u wilt) werk en privé combineren.

Inclusief een foto met zoon en dochter, achter de laptop.

>> Lees hier de Zelfstandigenkrant (PDF)

NHL-alumnikrant

Johan Koning met zoon in NHL-alumnikrant

Een ander verhaal over het combineren van privé en zakelijk; voor zelfstandigen die thuis werken (zoals ik) een bekend fenomeen. Voor de Alumni-krant van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden mocht ik er wat over zeggen. En het was meteen ook een goede gelegenheid om één van mijn favoriete foto’s met mijn zoon te plaatsen. Is het geen plaatje?

>> Lees het stuk hier (PDF)

Telegraafjes in NRC

Telegraafjes Johan Koning in NRC
Hoewel mijn naam verkeerd in de krant terechtkwam, was ik maar wat blij mee dat ‘mijn’ Telegraafjes door NRC Handelsblad werden genoemd en geroemd.
>> Natuurlijk blogde ik erover
>> Twee keer zelfs

Oranjetweet

Tweet over oranje in WK-finale 2010
Het Nederlands Elftal speelde in 2010 de WK-finale, terwijl Duitsland in de halve finale strandde. Ik reisde die dagen naar mijn ouders in het noorden en tweette daarover. TC/Tubantia nam die tweet op in haar rubriek ‘Oranje tweetjes’.

Nog iets met tweets

Tweets in 't Pekeltje
Soms word je echt verrast. De uitgever van ’t Pekeltje plaatste twee van mijn tweets in de krant. Waarom? Geen idee.

In zomerse sferen geportretteerd

Zomereditie magazine
Als tekstschrijver voor Zeylmaker & Partners poserend voor een zomereditie van het bedrijfsmagazine ‘Close Up’.

Avro’s Arbeidsvitaminen

Johan Koning Baas van de Dag Arbeidsvitaminen
Op 7 januari 2008 was ik bij Avro’s Arbeidsvitaminen (presentatie: Gerard Ekdom) Baas van de Dag.

Op 3FM werden die dag 2 van mijn favoriete platen gedraaid, ik kreeg een fijne oorkonde die ingelijst aan de muur van mijn kantoor hangt én ik kreeg een slagroomtaart.

Lekker!

Open dag NHL

Poster LetterLuck bij NHLOp de foto oud-collega-studente van de hbo-opleiding Nederlands/Publiciteit & Presentatie Judith de Jong.

Zij is tegenwoordig lerares Nederlands op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en vroeg mij of ik als oud-student en nu zelfstandig ondernemer wilde meewerken aan de open dag van de opleiding Communicatie.

Het resultaat: mijn hoofd op grote posters door het schoolgebouw heen.

De foto is genomen tijdens het bezoek aan 3FM, voor mijn Twentelife-interview met dj Michiel Veenstra. Ook deze poster hangt aan de muur van kantoor LetterLuck.

Adformatie: TamTam

Johan Koning in Adformatie
Vakblad Adformatie had heel lang een satirische rubriek TamTam. Twee keer mocht ik op die pagina’s schitteren, al was ik met de benaming grootinquisiteur’ niet echt blij.
Maar ach: satire, hè.

Johan Koning nogmaals in TamTam van Adformatie

Verrassende vangst

Nóg een verrassing. Soms kom je volslagen onverwacht in de krant terecht. Ooit stond ik op een foto in het AD, omdat ik op een voetbaltribune toevallig boven een aantal zaakwaarnemers zat. En de krant had toevallig juist toen bedacht om een verhaal te maken over de aanwezigheid van dit beroepsgilde op het WK voor junioren, dat in 2005 Enschede plaatsvond. En ik wilde alleen Lionel Messi weleens in het echt zien voetballen. That’s all in the game.

Anders wordt het, als kranten een foto die door jou (of je vrouw) genomen is, gaan gebruiken zonder jouw toestemming. Het Streekblad had vast niet gedacht dat ik familie had in het noorden, anders hadden ze de foto hiernaast nooit in de krant gezet. Mooi plaatje van mij en dochter op het Oldambtmeer, daar niet van. Relevant ook bij het verhaal, maar zonder toestemming geplaatst.

Foto in Streekblad van Johan Koning

Nieuwsbrief Broodfonds Hengelo

Sinds september 2020 ben ik lid van Broodfonds Hengelo, om op een laagdrempelige manier als zelfstandige verzekerd te zijn van inkomen, mocht ik ziek worden. En om andere lokale ondernemers te ondersteunen bij ziekte. Ik vind dat een mooi systeem.

Het lidmaatschap ging in tijdens de eerste coronaperiode. Dat betekende dat ik mijn medebroodfondsleden nog maar weinig in levenden lijve had getroffen, toen me in 2022 werd gevraagd voor een interview in de nieuwsbrief. Een mooi moment dus om mezelf voor te stellen.

nieuwsbrief broodfonds hengelo

In de nieuwsbrief van Broodfonds Hengelo