Menu

Tekstschrijver met focus op (maak)industrie

- van fabrikant tot toeleverancier

Als je bedrijf in Twente (en nog beter bepaald: in Hengelo) is gevestigd, ontkom je er niet aan. Van oudsher is deze regio er een waar de (maak)industrie een prominente positie inneemt.

Grote bedrijven zoals Holec, Vredestein en Ten Cate hebben een Twentse oorsprong.

Maar er zijn ook talloze kleine bedrijven die prachtige producten maken. Ik ben dan ook met veel plezier tekstschrijver voor de industrie.

Verhalenmachines

Tekstschrijver industrie Johan KoningAls toeleverancier voor grote fabrikanten maken juist zij vaak het onderscheid. Door hun communicatie goed op orde te hebben én houden, zorgen ze voor een professionele uitstraling.

Dankzij mijn bezoeken aan dit soort bedrijven weet ik dat daar nog veel te winnen valt. Als tekstschrijver help ik bedrijven graag met goede, relevante én consistente verhalen.

Voor als u het niet weet: door uw succesverhalen te delen op uw website of sociale media genereert u aandacht voor uw kwaliteiten. Als u ze ook nog af en toe afblust met een goede blunder of een project dat haperde, toont u zich ook nog eens menselijk.

Want verhalen, die zijn er genoeg te vertellen. Over machines, over producten, over ontwikkelingen.

Laat die verhalenmachines maar draaien!

Voor als u het niet weet: door uw succesverhalen te delen op uw website of sociale media genereert u aandacht voor uw kwaliteiten. Als u ze ook nog af en toe afblust met een goede blunder of een project dat haperde, toont u zich ook nog eens menselijk.

Met plezier binnenkijken bij vakmensen

Van de webteksten van technische groothandels of specialisten in de verspanende industrie tot brochures in naam van verschillende bureaus of artikelen voor de vakbladen Elektro Installateur of ALURVS: ik heb als tekstschrijver alle facetten van de (maak)industrie gezien, meegemaakt en beschreven.

Groen en duurzaam

Ik schrijf met veel plezier over nieuwe ontwikkelingen – vooral als ze ook nog eens duurzaam zijn en het milieu ten goede komen.
Daarnaast vind ik het mooi om in de geschiedenis van bijvoorbeeld een bedrijf of bedrijfstak te duiken. En óf dat prachtige verhalen oplevert!

Als redacteur van Kijk op Oost-Nederland, Kijk op het Noorden en Het Ondernemersbelang mag ik regelmatig binnenkijken bij verschillende bedrijven in de (maak)industrie.

Het is altijd een feest om vakmensen aan het werk te zien én om hen over hun werk te horen vertellen. Mooi is het ook om hun woorden op een voor iedereen begrijpelijke manier te vertalen in een perfecte tekst.

Ik (her)schrijf dan ook met veel plezier brochure– en webteksten voor bedrijven in de industrie.

Voorbeelden van opdrachtgevers uit de industrie

Teksten die ik voor verschillende opdachtgevers uit de maakindustrie schreef.

Waarom u voor Tekstbureau LetterLuck kiest?

Ik versta het ambacht

Senior-tekstschrijver met meer dan 30 jaar pure praktijkervaring. De journalistieke oorsprong als voorsprong.

Ik werk zorgvuldig

En neem als het kan de tijd voor mijn artikelen, maar kan als het moet ook snel werken. Ook dan is zorgvuldigheid gegarandeerd.

Uitstekend gevoel voor de taal van de doelgroep

Plus een brede algemene ontwikkeling en een grote interesse in wat anderen vinden en kunnen. Daarnaast kan ik me goed inleven en -lezen in onbekende materie.

Snelle denker

Met verrassende vragen én verhalen.

IJzerenheinige doorzetter

Ik laat me niet met een kluitje in het riet sturen. Waarom zou ik trouwens sowieso achter een kluitje aanrennen? Ik ben veel beter als ik zelfstandig, alleen kan werken. Wat overigens niet wil zeggen dat ik niet hou van samenwerken.

Ik ben erkend Pluslid van beroepsvereniging Tekstnet

En ook lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Betrokken en bescheiden

én bijzonder fijn om mee te werken (dat zeggen anderen dan, hè).

Da’s een heel verhaal, hè? We zijn bijna aan het eind, hoor. Nog even doorscrollen!

Dan is het nu aan u: gaan we samenwerken?

Gaan we samen bouwen aan uw merk? Aan uw bedrijf? Aan uw producten?

En gaan we ervoor zorgen dat die samenwerking een succes wordt? Of wilt u eerst nog iets vragen? Brand maar los!

"*" geeft vereiste velden aan

* U ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging per e-mail. Reageer ik op werkdagen niet binnen 24 uur inhoudelijk? Foei Johan! U krijgt meteen 10% korting bij een eventuele opdracht.