Menu

Tekstschrijver on tour

16 september, 2021

Stuur me gerust op pad

Als tekstschrijver zit ik het grootste deel van de dag achter mijn computer. Te tikken. Te schrijven, te schrappen en te schaven aan teksten voor mijn klanten.
Ik vind dat heerlijk.

Johan Koning interviewt BN'ers

In actie als interviewer, van BN’ers, mensen met interessante verhalen en bevlogen ondernemers.

Maar dat wil niet zeggen dat ik alleen maar binnen zit. Gelukkig niet zeg! Voor veel opdrachten en verhalen ‘moet’ ik op pad. Om mensen te interviewen of om een reportage te maken, bijvoorbeeld. Eerlijk gezegd kan ik me niet voorstellen dat iemand dit vak alleen maar vanachter zijn of haar bureau kan uitoefenen.

Hoe kun je webteksten voor een bedrijf schrijven, als je dat bedrijf niet zelf hebt bekeken?

Als tekstschrijver kom je nog eens ergens

Op deze pagina heb ik een aantal voorbeelden verzameld van speciale trips die ik maakte, herinneringen die ik heb aan memorabele ontmoetingen en reizen die ik ondernam voor mijn werk als freelance journalist en tekstschrijver. Ook om te laten zien hoe fantastisch veelzijdig mijn vak is.

En natuurlijk ook om u te laten zien, dat u me gerust op pad kunt sturen. Bent u daar al van overtuigd?
Neem dan contact met me op!

Denemarken

Zonder twijfel de mooiste zakelijke trip die ik maakte, was die in 2011 naar Denemarken. In opdracht van Dansk.nl (destijds nog DFB geheten) mocht ik met mijn gezin op vakantie. Als tegenprestatie voor die vrijwel geheel verzorgde reis schreef ik dagelijks een blog over onze belevenissen. Een weblog dat destijds enige bekendheid genoot onder de naam #DKblog.

Zoon en dochter met de Deendjes

En zo kan ik met een omweg tóch nog een foto laten zien van mijn zoon en dochter en de Deendjes.

Helaas is de website familiekoning.naardenemarken.nl niet meer actief.
Maar met hulp van het internetarchief Wayback Machine heb ik een aantal stukken die ik toen schreef toch terug kunnen vinden. Jammer genoeg niet mijn verhaaltje over de Deendjes (de Deense eendjes) die we vlak na het betreden van Deens grondgebied tegenkwamen, of de blog over de Dansk Autohjælp, de Deense ANWB die ons vakkundig hielp met de lekke band van onze auto.

Maar gelukkig wel een stuk over ons bezoek aan Legoland en ook de filmpjes (want die maakte ik toen ook) met de rondleidingen door de prachtige vakantiehuizen waar we verbleven.

Onder die blog nog een aantal links naar teruggevonden #DKblogs.

Voor ons was die 2011-reis een opmaat naar vijf andere vakanties die we ook in Denemarken vierden.
(Me dunkt dat we het hier over een betrouwbaar en loyaal persoon hebben, een extra reden om voor juist déze tekstschrijver te kiezen?)

VisitDenmark (Deens verkeersbureau in Nederland)

Ook voor het Deense verkeersbureau schreef ik blogs over onze reizen. Natuurlijk heb ik die ook op mijn site staan (een aantal jaren geleden is het weblog van VisitDenmark ook opgeheven).

Als tekstschrijver kom ik graag bij de mensen thuis

Maar natuurlijk ging ik niet alleen in opdracht naar Denemarken. Regelmatig kom ik voor andere opdrachtgevers bij mensen, bedrijven of organisaties over de vloer. Om te interviewen, of om een reportage te schrijven. En soms blog ik dan weer over zo’n trip. Dit is natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om wat van die blogs en verhalen extra aandacht te geven.

(volgt nog)

Reacties zijn gesloten.