Menu

Tekstschrijver met focus op de bouw

- ook de juiste woorden voor (project)inrichting, infra én makelaarsteksten

Tekstschrijver voor bouw, infra en inrichtingBedrijven uit de bouwsector kunnen heel veel dingen.
Hard werken, doorpoten, in de handen spugen en doorgaan.
Met als resultaat: mooie gebouwen. Of onderdelen daarvan. Prachtige inrichtingen, ook.

Bouwers zijn doeners.

Wat ze niet zo goed kunnen? Het verhaal over dat harde werken vertellen.
Erover praten gaat vaak nog wel, maar schrijven? Op papier of scherm?
Dat is een heel ander een verhaal. Terwijl het oh zo belangrijk is.

Bouwen aan uw verhalen

BouwOf het nu om een verkoopbrief gaat of om een blogartikel of een webtekst: uiteindelijk zijn het allemaal onderdelen van uw verhaal. Het verhaal van uw bedrijf, over uw projecten en producten.

Ik schrijf dat verhaal graag, of zorg dat de tekst die u al schreef beter wordt door die te herschrijven.

Voor als u het niet weet: door uw succesverhalen te delen op uw website of sociale media genereert u aandacht voor uw kwaliteiten. Als u ze ook nog af en toe afblust met een goede blunder of een project dat haperde, toont u zich ook nog eens menselijk.

Dat het belangrijk is om uw verhaal te vertellen, is u al wel bekend. Anders was u niet op de site van een tekstschrijver gaan kijken, nietwaar?

Aan mij de taak om u te overtuigen voor mij te kiezen.

Voor als u het niet weet: door uw succesverhalen te delen op uw website of sociale media genereert u aandacht voor uw kwaliteiten. Als u ze ook nog af en toe afblust met een goede blunder of een project dat haperde, toont u zich ook nog eens menselijk.

Voor het schrijven van pakkende, fijn-leesbare én converterende (dat is een moeilijk woord voor ‘scorende’) teksten zet u mij aan het werk.

Zo kunt u zich concentreren op uw werk: mooie gebouwen ontwerpen en bouwen. Of ze mooi inrichten. Want bij de bouw hoort ook het interieur. Een gebouw is niet af zonder dat het ingericht is, of het nu om een woonhuis gaat, of een kantoorpand. En de woning- en projectinrichting heeft mijn warme belangstelling.

Ik noem me met een gerust hart specialist in teksten voor de bouwsector en de inrichtingsbranche, maar ook voor teksten over infrastructuur of de civiele techniek kunt u bij mij terecht..

solid bamboo
DuoTotaal
jajo
pallmann logo
Bouwbedrijf Renshof logo
van wijnen logo
Voorbeelden opdrachtgevers

Door de jaren heen verzamelde ik een groot aantal opdrachtgevers uit de bouwsector, of daaraan verwante bedrijven.

Van bouwbedrijven zoals Van Wijnen en Janssen De Jong Bouw, tot opleidingsinstituten als Fundeon en toeleveranciers als ARDEX GmbH, Knauf Insulation en Milin. Én experts in bouwkunde en civiele bouwtechniek, zoals Ingenieursbureau Heino.

Vakbladen uit de bouwsector

Bovendien mag ik de diverse vakbladen uit de bouwwereld niet vergeten te noemen: Bouwen in het Oosten, Bouwen in het Noorden, Bouwen in Noord- & Oost-Nederland en Bouwen in de Gezondheidszorg (waarin ook mijn andere favoriete onderwerp de zorg naar voren komt).

Interieurbranche

Voor verschillende opdrachtgevers schrijf ik met plezier over woning- en projectinrichting. Van vakblad Mobilia – voor interieurspecialisten zoals woninginrichters en binnenhuisarchitecten – tot de brochure voor de Vakbeurs Parket & Woninginrichter.

Ik hou niet alleen van aanpakken op de Twentse bouwvakkersmanier, maar mijn opdrachtgevers krijgen er ook mijn Groningse roots bij: eerlijkheid en nuchterheid. Dat wat goed is, noemen we goed. En dat wat niet goed (of zelfs slecht) is, verbeteren we. Tot de laatste punt.

Daarnaast (her)schrijf ik brochure- en webteksten voor bedrijven in de interieursector, zoals Duo Totaal Project.

Bewondering voor mensen uit de praktijk

Met een kruiwagen stenen sjouwen, planken aangeven aan de echte vakmensen of spijkers sorteren. Dat kan ik wel. Verder ben ik op bouwgebied gewoon vreselijk onhandig. Dus is het zaak om me zeker geen stenen te laten metselen of planken te laten spijkeren. Laat dat echte handwerk nu maar aan de vakmensen over.

Zoals zíj het schrijven over hun werk weer het best kunnen overlaten aan mij. Want teksten bouwen, dat kan ik wel!

Ik ben tekstschrijver voor de bouw

Bijvoorbeeld omdat ik van aanpakken hou. En dat waarderen bouwers. Dagelijks rijden er busjes met bouwmensen vanuit Bouwprovincie Twente richting het westen van Nederland.

Dat is niet voor niets: de Twentse manier van werken wordt gewaardeerd. Het kantoor van Tekstbureau LetterLuck staat in Hengelo, midden in Twente.

Ik hou niet alleen van aanpakken op de Twentse bouwvakkersmanier, maar mijn opdrachtgevers krijgen er ook mijn Groningse roots bij: eerlijkheid en nuchterheid. Dat wat goed is, noemen we goed. En dat wat niet goed (of zelfs slecht) is, verbeteren we. Tot de laatste punt.

Ook voor makelaarsteksten

En dan vergeet ik zeker mijn eigen gecreëerde merk Makelaarsteksten niet. Juist voor (woning)makelaars is het belangrijk om zich te onderscheiden. Niet alleen op Funda, maar ook op andere manieren.
Ik help ze daar bij door bijvoorbeeld goede referentieverhalen te maken, of webteksten en teksten voor brochures.

Of een reportage in een glossy magazine.

Waarom u voor Tekstbureau LetterLuck kiest?

Ik versta het ambacht

Senior-tekstschrijver met meer dan 30 jaar pure praktijkervaring. De journalistieke oorsprong als voorsprong.

Ik werk zorgvuldig

En neem als het kan de tijd voor mijn artikelen, maar kan als het moet ook snel werken. Ook dan is zorgvuldigheid gegarandeerd.

Uitstekend gevoel voor de taal van de doelgroep

Plus een brede algemene ontwikkeling en een grote interesse in wat anderen vinden en kunnen. Daarnaast kan ik me goed inleven en -lezen in onbekende materie.

Snelle denker

Met verrassende vragen én verhalen.

IJzerenheinige doorzetter

Ik laat me niet met een kluitje in het riet sturen. Waarom zou ik trouwens sowieso achter een kluitje aanrennen? Ik ben veel beter als ik zelfstandig, alleen kan werken. Wat overigens niet wil zeggen dat ik niet hou van samenwerken.

Ik ben erkend Pluslid van beroepsvereniging Tekstnet

En ook lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Betrokken en bescheiden

én bijzonder fijn om mee te werken (dat zeggen anderen dan, hè).

Wat vakmensen uit de bouw zeggen over samenwerken met mij?

ARDEX-logo.jpg

Teksten schrijven kan niemand beter dan Johan.

Jan Elbert de Jong - Verkoopleider Benelux ARDEX GmbH
mobilia

Fijne collega van mij voor vakblad Mobilia. Johan heeft een heldere en duidelijke schrijfstijl en onze samenwerking is uitstekend te noemen. De klanten van mij waarover hij geschreven heeft (o.a. interview, content website, thema artikelen) zijn zeer te spreken over hem.

Fatima van den Broek - vakblad Mobilia (via Trustpilot) Trustpilot
mobilia

In 2018 en 2019 ben ik gevraagd als schrijver van gast columns in Mobilia: hét interieurvakblad in NL. In totaal heb ik voor Mobilia 6 columns mogen schrijven…. waarbij ik mijn input steeds stuurde naar Johan Koning. Johan is een prima tekstschrijver die puntig de kern van zaken op een aansprekende wijze kan verwoorden. Ik ken Johan al ruim 12 jaar en wij werken altijd op een prettige, snelle, efficiënte en doelgroepgerichte wijze samen.
Kortom: samenweken met Johan is plezierig en effectief…. #letterluck

Peter Kuipers - Mflor (via Trustpilot) Trustpilot

Da’s een heel verhaal, hè? We zijn bijna aan het eind, hoor. Nog even doorscrollen!

Dan is het nu aan u: gaan we samenwerken?

Gaan we samen bouwen aan uw merk? Aan uw bedrijf? Aan uw producten?

En gaan we ervoor zorgen dat die samenwerking een succes wordt? Of wilt u eerst nog iets vragen? Brand maar los!

"*" geeft vereiste velden aan

* U ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging per e-mail. Reageer ik op werkdagen niet binnen 24 uur inhoudelijk? Foei Johan! U krijgt meteen 10% korting bij een eventuele opdracht.