Menu

Friso Bouwgroep 75 jaar

Artikelen schrijven voor jubileumboek

Jubileumboek Friso Bouwgroep (75 jaar)

Jubileumboek Friso Bouwgroep (75 jaar).

In 2021 bestond Friso Bouwgroep 75 jaar. Om dat jubileum te vieren, gaf het bouwbedrijf met hoofdvestiging in Sneek een jubileumboek uit. Ik mocht hieraan meewerken door het schrijven van twee interviewartikelen.

Een fijn project, vooral ook omdat het omvangrijke, rijk geïllustreerde en prachtig vormgegeven jubileumboek blijvende waarde heeft.

Interview met leiding Friso Oost (Eibergen)

Ik reisde af naar Eibergen, voor een interview met de leiding van de vestiging Friso Oost. Bram Timmermans en Herbert Reerink vertelden me uitgebreid over de activiteiten van deze vestiging in de Achterhoek. Een fijn gesprek met gedreven mensen.

In Eibergen concentreren ze zich vooral op het verduurzamen bij corporaties. Belangrijk werk, kortom. En actueel ook.

“De woningen die we daadwerkelijk van het gas hebben afgeholpen de laatste jaren, kun je op de vingers van één hand tellen. Toch verduurzaamden we ongeveer 1500 woningen.”
Bram Timmermans, vestigingsleider Friso Oost, Eibergen

Lees het hele verhaal: “We maken ons sterk voor ons werk”.

Herbestemming en restauratie

Voor mijn tweede verhaal reed ik naar Sneek, naar het hoofdkantoor van de Friso Bouwgroep. Daar had ik een ontmoeting met Douwe Offringa (directeur van Friso-dochter Jurriëns Noord) en Rosemarie Klapwijk, die binnen in het bouwbedrijf verantwoordelijk is voor (her)ontwikkeling. Met hen sprak ik over verschillende facetten van herbestemming en restauratie.

“Je zoekt de balans tussen continuïteit en verandering, dat is de uitdaging van herontwikkeling”. Je moet niet de ziel of de sfeer verpesten.”
Rosemarie Klapwijk, Friso Bouwgroep

Lees het hele verhaal: Werken aan gebouwen met historie en een verhaal.

LinkedIn-post van Friso over project

Het is mooi als je werk gewaardeerd wordt. Daarom vind ik het fijn om onderstaande LinkedIn-post te delen:

Reactie van Friso Bouwgroep op mijn werk

Friso Bouwgroep

Voor het jubileumboek en relatieblad van Friso Bouwgroep heeft Johan artikelen geschreven. Wat opvalt? Johan weet van wanten. Hij stelt de juiste vragen, weet mensen op hun gemak te stellen en heeft kennis van zaken. De technische en soms wat ingewikkelde materie heeft hij in prettig leesbare (en foutloze) teksten omgezet. De samenwerking verliep vlot en vlekkeloos. Wij zijn blij met Johan!

Nelleke Wouters, communicatiemedewerker Friso Bouwgroep Reactie op Trustpilot