Menu

Zakelijke brieven laten schrijven

– officieel als het moet, creatief als het kan

Johan Koning - freelance journalistEen klachtenbrief naar uw leverancier of juist een excuusbrief naar uw klant?

Overal gaat wel eens wat fout, maar zo’n brief of e-mail móet de juiste snaar raken. Moet de toon formeel of juist informeel, schrijft u conform de briefconventies of hanteert u liever een lossere stijl?

Veel vragen, waar we samen over kunnen nadenken. U kent uw klant het best, ik ken de (psychologische) methodes om hem op de juiste manier te benaderen. Laten we die brief samen gaan schrijven.

Samenwerken voor de beste zakelijke brief?

U bent op zoek naar een goede, ervaren freelance tekstschrijver, die u helpt de juiste woorden te vinden. U zoekt mij.
Gaan we meteen aan de slag? Neem contact op.

Eerst meer weten?

Ik leg u hieronder graag uit waarom u mij als tekstschrijver moet hebben.

DuoTotaal
zorginhuis
PitPoint
Hogenet

Laat mij die brief of e-mail maar uit uw naam schrijven

Een zakelijke e-mail of brief gaat natuurlijk niet alleen over klachten of excuses. Misschien wilt u een nieuw product voorstellen aan uw klanten, of u wilt uw offerte of factuur op een aansprekende wijze presenteren. Uw personeel uitnodigen voor een bedrijfsuitje?

Dat mailen naar mij hoeft niet officieel en formeel, zelfs niet in hele volzinnen. Daar huurt u immers een tekstschrijver voor in

Of iets heel anders: u bent op zoek naar een nieuwe baan en wil een onuitwisbare indruk achterlaten met uw sollicitatiebrief.

Ik help u graag met het schrijven van een zakelijke brief of e-mail. U kunt me inschakelen voor:

 • Begeleidende brieven bij een DM-actie
 • (Digitale) brieven met mededelingen naar uw klanten
 • Standaard e-mailberichten of zakelijke brieven
 • Sollicitatiebrieven bewerken of schrijven
Mail me en we gaan aan de slag

Dat mailen naar mij hoeft niet officieel en formeel, zelfs niet in hele volzinnen. Daar huurt u immers een tekstschrijver voor in

Een zakelijke e-mail of brief schrijven

Zakelijke brieven zijn er in alle soorten en maten. Persoonlijk of voor een grote groep, welke branche spreken we over, hoe oud is de doelgroep, een klassieke stijl of moderne, per mail of per post? Het zijn vragen die bij iedere brief naar boven komen.

De opmaak (of lay-out) bijvoorbeeld, of de indeling en opbouw. De beginzin is van belang, die moet opvallen, maar de afsluiting van de brief is zeker zo belangrijk.

En tussendoor moet u ervoor zorgen dat de lezer überhaupt bij die laatste zin aankomt (en als het kan de PS of NB ook nog even meepikt).

Ja, u moet aan en over meer (na)denken dan u op voorhand dacht! Dat schrijven, dat is een vak. En het schrijven van een goede commerciële, informatieve of adviserende officiële brief lijkt op voorhand simpel, maar hoe je ‘m opstelt is van wezenlijk belang.

Soorten zakelijke brieven

 • Sollicitatiebrief
 • Begeleidende brief
  bij een DM-actie, aanvraag, offerte of factuur
 • Betalingsherinnering of aanmaning
 • Klachtenbrief of excuusbrief
 • Gelegenheidsbrief
  uitnodigingsbrief of felicitatiebrief
 • Bevestigingsbrief
 • Nieuwsbrief

Zij zeggen het ook: klanten over brieven Tekstbureau LetterLuck

Johan schrijft voor ons met enige regelmaat verschillende teksten. Zo is hij al twee keer betrokken geweest bij een restyling – en dus ook een nieuwe tekstuele invulling – van onze website. Ook leverde hij de woorden aan voor onze bedrijfsbrochure en verder kunnen wij bij hem terecht voor de invulling van onze (digitale) nieuwsbrieven.
Wij vinden de samenwerking prettig. Johan denkt met ons mee, is goed bereikbaar en flexibel.

Hep Munzebrock - directeur Duo Totaal Project BV

Bevlogen tekstschrijver, goed werk geleverd, snel schakelen. Aan te bevelen!

Martin Noeverman - directeur Twentepoort Logistiek

Super advies met betrekking tot het opstellen van brieven.

Arjan (via Trustpilot) Trustpilot

Voorbeelden brieven

U wilt voorbeelden van zakelijke brieven die ik schreef? Dat kan! Ik heb er een paar, inclusief uitleg.

De sollicitatiebrief die ik samen met mijn vrouw schreef voor haar huidige baan.
Ik leg hier uit wat we ervan maakten, hoe het tot stand kwam én waarom.

Mijn opdrachtgever dingt mee met een grote opdracht bij een aansprekende opdrachtgever.
Lees hier hoe ik deze brief schreef van aanhef tot afsluiting.

Waarom tekstschrijven van zakelijke brieven uitbesteden?

U heeft geen tijd, geen inspiratie en geen vertrouwen om zelf de perfecte brief of e-mail te schrijven. Dus wilt u dit uitbesteden.

U wilt deze belangrijke brief – en in de toekomst alle andere zakelijke correspondentie – graag laten schrijven door een professional, die u kunt inschakelen op het moment dat het nodig is. Soms is helemaal schrijven misschien niet eens nodig, maar maakt u zelf een aanzet. Of er is al een conceptbrief.

Als zelfstandig senior tekstschrijver ga ik graag voor u aan de slag: meedenken, adviseren, schrijven, schrappen, schaven en tikken. Samen stellen we de best denkbare brief op voor iedere situatie. Stoeien met woorden, ik heb daar erg veel plezier in.

Dit is geen taak die u uitbesteedt aan een junior of een student Nederlands. Met alle respect voor hun mogelijke capaciteiten: u mag hier geen bok schieten.
Een samenwerking met een groot (reclame)bureau dan? Buiten het feit dat zij u waarschijnlijk torenhoge kantoorkosten laten betalen: u weet nooit wie uw contactpersoon is en snel schakelen kunt u waarschijnlijk ook vergeten.

Zet me gauw aan de slag!

Mail me uw casus en ik stuur u op werkdagen binnen 24 uur een reactie, als het kan direct voorzien van een Maatwerkvoorstel, inclusief uw te verwachten investering.

Mail me uw opdracht

Dit is geen taak die u uitbesteedt aan een junior of een student Nederlands. Met alle respect voor hun mogelijke capaciteiten: u mag hier geen bok schieten.
Een samenwerking met een groot (reclame)bureau dan? Buiten het feit dat zij u waarschijnlijk torenhoge kantoorkosten laten betalen: u weet nooit wie uw contactpersoon is en snel schakelen kunt u waarschijnlijk ook vergeten.

Wat kunt u van mij verwachten?

Plezier in de opdracht

Maar dat is logisch. Want: #tekstschrijverzijnisfijn

Een concepttekst en eindproduct volgens de afgesproken planning

Afspraken daarover maken we in het maatwerkvoorstel.

Duidelijke en open communicatie

Heldere uitleg over de aanpak van de tekst, mocht dat nodig zijn.

Een reëel tarief voor een kwaliteitsproduct

Ter informatie: een senior tekstschrijver in loondienst verdient al gauw tussen de € 3500,- en € 4500,- bruto per maand (en dat verdient hij of zij trouwens ook écht). Heeft u iedere maand voldoende opdrachten voor een vaste tekstschrijver? Dan is dat bedrag natuurlijk geen enkel probleem voor u. Mocht u van tijd tot tijd iemand nodig zijn voor uw tekstopdrachten, dan kunt u beter een freelancer overwegen! En aangezien u nu al zo ver bent gekomen: ik ken een hele goede freelance tekstschrijver 😉

Ziet u dit ook allemaal zitten?
Scroll snel naar beneden.

Dan gaan we samenwerken

Als het u allemaal toch bevalt, dan is er geen belemmering om samen te gaan werken. Of niet?
Ja, eentje. Ik moet wel weten dat u een tekstschrijver zoekt. Vul daarom het formulier hieronder in, dan gaan we spoedig aan de slag.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.