Menu

Eindredactie Tekstblad

– eindredact(z)eur van vaktijdschrift over tekst & communicatie

Logo TekstbladEen eervolle opdracht: vanaf begin 2022 ben ik de eindredacteur van Tekstblad. Dit is hét vaktijdschrift over tekst en communicatie. In het blad staan artikelen die interessant zijn voor communicatieprofessionals, tekstschrijvers, copywriters en andere communicatiespecialisten. Tekstblad bestaat al een tijdje (sinds 1994) en heeft in die jaren een goede naam opgebouwd.

Ik ben er dan ook trots op dat ik er vaste medewerker van ben.

De inhoud van Tekstblad bestaat uit verhalen uit de tekstpraktijk, maar we publiceren ook wetenschappelijke artikelen over taal en tekst. Speechschrijven, crisiscommunicatie, framing, het komt allemaal aan bod.

Puntjes op de i

De artikelen in Tekstblad worden geschreven door praktijkmensen en wetenschappers. Allemaal mensen die weten wat schrijven is. Ondanks dat – en afgezien van het feit dat er nog een heel redactieproces aan vooraf gaat – is eindredactie nodig.

Verwelkomd als eindredact(z)eur

Leuk was hoe hoofdredacteur Christine Liebrecht me verwelkomde als nieuw redactielid. Ik schreef er op LinkedIn over.
Dat vind ik zelf als schrijver ook: ik vind het prettig dat mijn klant – of dat nu de redactie van een tijdschrift of magazine is, of een communicatiemedewerker van een bedrijf – mijn tekst naleest. Juist eindredactie zorgt voor de puntjes op de i.