Menu

Vakblad Ons Huis

Freelance redacteur vakblad Ons Huis (Vloeren)

Voorpagina vakblad Ons HuisVanaf 2007 tot het blad in 2015 – mede door de kredietcrisis, die de bouw en dus ook de interieursector hard raakte – failliet ging, was ik redacteur van Vakblad Ons Huis. Ik schreef daar vooral in over de vloerensector, maar ik maakte ook artikelen over andere aspecten van de interieurbranche.

Na het faillissement kon ik mijn activiteiten voortzetten bij vakblad Mobilia, de grootste concurrent tot dan toe.

Complete invulling

Niet alleen zorgde ik als redacteur voor de woonbranche in het blad – dat elf keer per jaar verscheen – voor de teksten, maar ook voor de illustraties bij de artikelen. Ik zorgde ervoor dat deze beelden in de juiste drukwerkkwaliteit worden aangeleverd. Of ik ging zelf op pad om foto’s te maken.

Uithangbord

Ik bezocht namens het blad beurzen en bedrijven. Voor het vakblad en uitgeverij was ik dus echt het uithangbord op vloerengebied, de spin in het web tussen markt en blad.

Diverse tekstvormen

Voor Ons Huis schreef ik nieuwsberichten, beursverslagen, reportages en interviews. Daarnaast was ik zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor de invulling van het Vloerensegment. Ik maakte vanaf 2007 deel uit van de redactie en wist tot die tijd hoegenaamd niets van de ‘vloerenwereld’. Maar in de loop van de jaren heb ik ondervonden dat het hier om een zeer dynamische, innoverende en interessante wereld gaat. Een wereld waar ik graag verslag van doe en gelukkig ook blijf doen voor Mobilia.

Voorbeelden bijdragen voor Ons Huis Vloeren (PDF)

logo ons huis vloeren

Overzicht van andere vakbladen waar ik voor schrijf en schreef.
Overzicht van andere opdrachten over (woning)inrichting.