Menu

Rapportage XL: het eerste half jaar van 2024

28 juni, 2024

Artikelen voor Port of Twente, ING en vakbladen; aan de slag voor de Zonnebloem.

Iedere maand zou ik een rapportage schrijven. Voor mezelf, om terug te kijken op wat ik allemaal gedaan had. Maar vooral voor de bezoekers van mijn website – u dus -, om te laten zien wat ik allemaal doe en kan.

Zou.

Nou, laten we het maar zo formuleren: soms lukt het rapporteren iets beter dan andere keren. Het eerste half jaar van 2024 vloog om, maar mijn rapportages bleven achterwege.

Komt dat dan omdat er helemaal geen werk was voor deze freelance tekstschrijver? Integendeel. Net als bij het cliché over een goede en drukbezette tuinman (wiens eigen tuin als het goed is een zooi is, want hij moet bij zijn klanten aan de slag) blijft het werk aan mijn eigen website ook achter.

Ik ga dan ook niets meer beloven qua rapportagedata. Wat ik wel blijf doen, is af en toe een overzicht maken van dingen die ik heb gedaan. Vandaar nu ook deze Rapportage XL over het eerste half jaar van 2024.

Zo vlak voor de zomervakantie, waarin ik vrijwel traditiegetrouw blijf werken – al zal het af en toe op een lager pitje zijn. Vakantie hebben we immers in de meivakantie al gehad.

Aan de slag voor Port of Twente

port of twenteEén van de opdrachtgevers waar ik vanaf begin dit jaar – en eigenlijk in een voorbereidende fase al vanaf eind 2023 – mee bezig ben, is Port of Twente. Voor het havenbedrijf van de samenwerkende havens aan het Twentekanaal maak ik een interviewreeks over het leven met, in en rondom het water.

De verhalen verschijnen in de lokale weekbladen Hengelo’s Weekblad en Almelo’s Weekblad. Ik schreef er ook al over in de vorige rapportage.

Volop schrijven voor vakbladen

Naast dat ik veel regelmatiger moet bloggen, moet ik ook nodig de pagina over vakbladen op mijn site bijwerken. Er zijn er namelijk een aantal bijgekomen die ik daar niet noem.

Gaan we ook aan werken, maar voorlopig volsta ik hier met een opsomming.

Voor uitgeverij Jager Media trek ik regelmatig door Noord- en Oost-Nederland om verhalen te maken over nieuwe bouwprojecten. Ik schreef artikelen voor de magazines die de uitgeverij op de markt brengt: Havenlocaties Nederland, Logistiek Vastgoed Nederland en Stationslocaties Nederland.
De opdrachten brachten me onder meer in Apeldoorn, Groningen en Almelo.

Dankzij de mailinglijst van beroepsvereniging Tekstnet ben ik sinds dit jaar ook toegetreden tot de redactie van Mebest (vakblad voor de afbouw) en Tegel Totaal. Met die laatste maak ik dus een rentree in de vloerensector; een mooie nieuwe uitdaging nadat de opdrachten voor Ons Huis en Mobilia stopten.

Uiteraard was ik ook weer actief als eindredacteur van vakblad Tekstblad. In 2024 kwamen tot nu toe twee nummers uit, er staan er nog twee gepland.

Herschrijven en eindredactie voor De Zonnebloem

Over eindredactie gesproken: voor nationale vereniging De Zonnebloem verzorgde ik de afgelopen tijd de eindredactie van juridische documenten. In samenwerking met de jurist van de vereniging zorgde ik er zodoende voor dat deze papieren niet alleen juridisch kloppend zijn, maar ook leesbaar voor de meeste mensen.

Artikelen voor het Ondernemerslab van ING

Een opdrachtgever die me ook regelmatig inschakelt, is ING. Voor het ondernemerslab van deze bank maak ik artikelen, interviews en zorg ik voor samenvattingen van podcasts.

Twee bijzondere artikelen die ik voor ING schreef, gingen over schoon en emissieloos bouwen (een onderwerp wat ook weer raakvlakken heeft voor mijn werk voor het Schone Lucht Akkoord).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *