Menu

Rapportage januari & februari 2024

1 maart, 2024

Van verhalen van een schippersechtpaar tot artikelen met een wethouder.

Twee drukke maanden, waren het, die eerste van 2024. Zakelijk, maar zeker ook privé. Zo werd e-i-n-d-e-l-i-j-k onze badkamer aangepakt, en daarmee de lekkages in onze nieuwe woning verholpen.

Het inspireerde me tot het schrijven van een blog. Hoewel een lange tekst, was het was niet het enige dat ik schreef de afgelopen tijd. Ik licht er een paar mooie opdrachten uit.

Voor ING schrijven over schoon en emissieloos bouwen (SEB)

De expertise die ik bij het Schone Lucht Akkoord opdeed over het convenant Schoon en Emissieloos Bouwen, kan ik natuurlijk ook inzetten voor andere opdrachtgevers. Voor ING bijvoorbeeld, waar ik samen met Erik Slaaf een grondig artikel schreef over de gevolgen die de duurzame bouwplaats voor ondernemers heeft.

Het artikel werd geplaatst in het Ondernemerslab van ING, waar ik met grote regelmaat artikelen voor schrijf. Er staan dus nog meer stukken van mijn hand op deze site.

Schone Lucht Akkoord

Over het Schone Lucht Akkoord gesproken: daar kwam weer een nieuwsbrief van uit. Met daarin het artikel dat ik schreef na mijn interview met wethouder Geissler van de gemeente Capelle aan den IJssel. Die gemeente ondertekende het akkoord onlangs en ik vroeg hem naar het hoe en waarom van die handtekening.

Port of Twente

Naast deze online verhalen, verschenen er ook een aantal artikelen van mij in ‘gewone’ printvorm. In de krant zelfs. Voor de manager van het Havenbedrijf van Port of Twente (ook al een netwerkorganisatie, maar nu van ondernemers en organisaties rondom de havens van het Twentekanaal) schrijf ik een artikelenreeks in Hengelo’s Weekblad.

Doel van de verhalen is om de Hengeloërs bekender te maken met hun haven (Hengelo is één van de grootste binnenhavens van Nederland) en de organisaties die erbij betrokken zijn of er gebruik van maken.

Vanaf januari verschijnen de verhalen om de 14 dagen in het weekblad. Zo ging ik op bezoek bij een schippersechtpaar, sprak ik de havenmeesters van het Twentekanaal en hoorde ik de verhalen over het ontstaan van de Hengelose haven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *