Menu

7 hoogtepunten van 2022
(en een vooruitblik op 2023)

6 januari, 2023

Op een rustig jaar!

Een nieuw werkjaar begint. Dat zou een reden kunnen zijn om terug te kijken. En om vooruit te blikken. Die reden pak ik dan maar met beide handen op het toetsenbord aan.

Er zullen niet veel bedrijven op precies 1 januari zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Tekstbureau LetterLuck is dat wel. Daarom bestaat mijn bedrijf (onder de voormalige naam LetterLuck tekstproducties) sinds 1 januari 2002. With a little help from a familielid.

Dat maakt 1 januari een extra speciale dag. Precies twee jaar voor de start van mijn bedrijf maakte ik namelijk kennis met mijn vrouw. Ik kan dus met recht zeggen dat ik haar deze hele eeuw al ken.

Zakelijk niet los zien van privé

Nee, ik kan als zelfstandige mijn ondernemerschap niet los zien van mijn privésituatie. Ik ben mijn bedrijf en mijn bedrijf maakt onderdeel uit van mijn gezin. Enerzijds kan ik soms niet meedoen als ze ‘beneden’ een spelletje willen spelen (want er moet een tekst geschreven), anderzijds wil ik soms even niet werken. Want er moet een spelletje gespeeld.

Ja, ik houd van (bord)spelletjes. Net als mijn gezin, gelukkig.

Kolonisten Goed Jaar

Eén van de spellen die we regelmatig spelen is Kolonisten van Catan. Mooi toeval: met de kaartspelversie kan ik u mooi een goed jaar toewensen.

Mijn gezin gaat niet voor standaard door. Wat dat ook wezen mag, wij zijn het in ieder geval niet. Toch zou het maar zo in dit nu nieuwe jaar allemaal een stukje normaler kunnen worden. Meer kan en wil ik daar nog niet over zeggen, maar 2023 lijkt een kanteljaar te zijn.

Rustig 2023? Ik hoop van wel

Zakelijk gezien hoop ik vooral op een rustig 2023. De eerste mooie opdrachten zijn in ieder geval al aangekondigd, dus dat is fijn. Ik hoop veel mooie verhalen en boeiende teksten te schrijven en andermans teksten scherper en prettiger leesbaar te maken.

Maar nu eerst een terugblik op 2022, in 7 hoogtepunten

1. Fischer Benelux

In november mocht ik voor Fischer Benelux op reis naar het hoofdkantoor van dat bedrijf, in Duitsland. Een mooie reis, waar ik onder meer de introductie van de Baubot bijwoonde. Een samenwerking die voor beide partijen naar meer smaakte, dus dat is extra fijn.

2. Eindredactie Tekstblad

Vanaf het tweede nummer van 2022 ben ik eindredacteur van vaktijdschrift Tekstblad. Een klus die ik ook in 2023 weer mag vervullen. En zoals in het laatste nummer van vorig jaar aangekondigd: Tekstblad wordt mooier, dikker en boeiender.

3. Schone Lucht Akkoord

logo schone lucht akkoordOok in 2022 schreef ik diverse interviewverhalen voor het Schone Lucht Akkoord van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. De intentie is uitgesproken dat dat ook in 2023 weer het geval zal zijn. Eervol werk.

4. Ondernemers Magazine

Inmiddels zijn er vier Ondernemers Magazines en als de geluiden kloppen, zal er in 2023 een vijfde bij komen. Alleen maar meer werk dus voor de redactie, die bestaat uit freelancers. Ik ben er daar één van.

5. Tektstnetfestival

logo tekstnetOok in 2023 wil ik me blijven ontwikkelen. Daarom zal ik de nodige cursussen gaan volgen, waaronder Schrijven voor het Brein. En ik wil eindelijk de opleiding Schrijven voor meer conversie gaan voltooien. Beloofd, Maud! Die opleidingen komen dit jaar zeker in dit rijtje te staan.
In 2022 was ik onder meer aanwezig bij het Tekstnetfestival van mijn beroepsvereniging.

6. Great Magazines

In naam van vaste opdrachtgever Great Magazines schreef ik jubileummagazines voor verschillende bedrijven, zoals ColPro, AutoVentura en Coenen Transport.

7. Peterman Autogroep

Door onze vaste autodealer Peterman werd ik vorig jaar gevraagd om mee te schrijven aan nieuwe webteksten.

2023: kom maar op!

Als ik aan het begin van 2024 op een vergelijkbare manier over mijn hoogtepunten van 2023 kan schrijven, ben ik meer dan tevreden. Eens kijken wat het komende jaar gaat brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *