Menu

Freelance redacteur Great Magazines

– tekstschrijver, interviewer en eindredacteur voor jubileumuitgaven

logo great magazines opdrachtgever Johan KoningCorporate magazines, jubileummagazines en openingsmagazines. Het is het specialisme van Great Magazines. De uitgeverij uit Amsterdam brengt jaarlijks een groot aantal b2b-bladen uit.

Ik ben één van de freelance redacteuren die de uitgeverij regelmatig inschakelt om een compleet magazine vol te schrijven.
De uitgever zorgt ervoor dat de klant – het bedrijf of de organisatie waarover het blad gaat – geen tot weinig kosten heeft. De verkoop van advertentieruimte zorgt daar grotendeels voor.

Werkzaamheden voor Great Magazines

Het werk voor deze opdrachtgever is vooral divers te noemen.
Niet alleen krijg je verschillende taken, het werk vindt ook in uiteenlopende sectoren plaats. Zo heb ik al magazines mogen maken voor bedrijven in de bouw, inrichting, installatie, automotive en de logistieke branche.

Mooi passend binnen mijn eigen specialismen, dus.

Als redacteur krijg ik van de opdrachtgever veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Het is de bedoeling dat ik samen met de klant het blad maak.

Het proces van wit papier tot een compleet magazine neemt meestal een maand in beslag. Van mij wordt het volgende verwacht:

 • Kennismakingsbezoek bij het bedrijf
  Van Zeeland tot Noord-Holland, maar ook Almelo: ik ben voor Great Magazines al op veel plaatsen geweest.
 • Interviews
  Ik spreek met de eigenaren, medewerkers, klanten van de klant en andere relevante mensen. In het geval van een openingsmagazine (van een nieuw bedrijfspand) gaat het vaak ook om bouwbedrijven, architecten en andere mensen die bij de bouw betrokken zijn geweest. Ook hen interview ik dan.
 • Uitwerken van de interviews
  Het spreekt vanzelf dat de teksten niet zomaar op papier komen ;-).
 • Eindredactie en correctie
  Vaak leveren adverteerders ook advertorialteksten aan – of de klant heeft zelf teksten voor het magazine geschreven. Ik herschrijf die dan zo, dat ze passen binnen de rest van de copy. #eindredact(z)zeur.

Voorbeelden van door mij geschreven magazines:

Wittebrug Audi Den Haag

Openingsmagazine nieuw pand.

magazine Audi Wittebrug

Astrimex Utrecht

Jubileumboek 75-jarig bestaan.

Jubileumboek Astrimex

Op het Veld Belfeld

Openingsmagazine nieuw pand.

Magazine Op het Veld

En verder: