Menu

Zomerrapportage:
juli en augustus 2022

1 september, 2022

Daar waar heel veel mensen deze zomer even niet werkten, werkte ik juist lekker door. We waren immers in de meivakantie al naar Denemarken geweest en in de herfstvakantie staat nog een weekje Mallorca gepland. En aangezien er toch één tekstschrijver present moet zijn in Nederland in de zomervakantie, nam ik die taak maar op me.

Bovendien: mijn opdrachtgevers hadden de orderportefeuille mooi gevuld.

Jokomel van Tony Chocolonley

Tijdens mijn bezoek aan Amsterdam blies ik een oude marketingcampagne van school nieuw leven in.

Wat niet wil zeggen dat ik volledige dagen draaide. Soms permitteerde ik me bijvoorbeeld een bezoekje aan Amsterdam, waar ik een oude marketingcampagne nieuw leven in blies.

Op dit moment zit ik midden in de eindredactieronde van de vierde editie van Tekstblad van dit jaar. Dat wordt weer een mooie uitgave met fijne artikelen over alles wat het tekstschrijversvak zo interessant maakt. Verder rond ik deze week de conceptteksten af van een website voor een nieuw installatiebedrijf. Een kolfje naar mijn hand, want het bedrijf richt zich voornamelijk op duurzaam installatiewerk.

Uw tekstschrijver: voor duurzaamheid

Daarover gesproken: ik publiceerde eerder deze vakantieperiode een blog over hoe ik duurzaamheid zie en hoe dat begrip ook bij mijn werk een voorname rol speelt. Niet dat ik de enige duurzame tekstschrijver ben, maar ik vind het gewoon belangrijk. Andere collega’s blijkbaar ook, want nog geen dag later volgden er meer met een zelfde soort artikel. Laten we maar zeggen dat ik ze heb geïnspireerd – alleen maar goed.

Terug naar de betaalde klussen. Die waren er veelvuldig. Van interviews voor Kijk op Oost-Nederland tot copy voor verschillende bureaus (het wordt tijd dat ik daar een aparte pagina over maak).

Magazine maken

logo schone lucht akkoordVoor Great Magazines voltooide ik magazines voor een bandenleverancier uit Zuidwest Nederland en een technisch bedrijf uit Twente en ik mocht meewerken aan de nieuwsbrief van het Schone Lucht Akkoord voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ook nieuwe klanten klopten aan de deur. Een daarvan is Het Apotheekloket, waar ik als tekstschrijver voor de zorg nu bijdragen voor mag schrijven. Het gaat vooralsnog alleen om interviews van klanten van het bedrijf, maar wie weet wat er nog meer in het vat zit.
Het eerste artikel staat inmiddels online, een interview met Lennard Werner van VvAA.

Mooie klussen in het verschiet

En nu verder met september. De eerste opdrachten liggen alweer te wachten, zoals voor bedrijvenpark BIT in Hengelo, waar ik als vaste tekstschrijver de maandelijkse interviews met de deelnemers schrijf. Over het bedrijvenpark maakte de organisatie een mooie promotiefilm.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *