Menu

Groeten vanaf de bouwplaats | Dierentuin Emmen

31 oktober, 2014

Ja, de zomer van 2014 was mooi. Ook deze dag was het aanvankelijk prachtig weer, maar gaandeweg ging het miezeren. Aan het eind van de dag stortregende het. Bij een normaal bezoek aan de dierentuin zou mijn dag volledig verpest zijn. Maar nu had het juist wel zijn charmes.

Selfie vanaf het terrein in Emmen, waar druk gebouwd wordt aan een nieuwe dierentuin. Ik mocht er een reportage maken voor Fundeon.

Selfie vanaf het terrein in Emmen, waar druk gebouwd wordt aan een nieuwe dierentuin. Ik mocht er een reportage maken voor Fundeon.

Want dankzij die regen konden we een aantal mooie, spectaculaire beelden schieten op de bouwplaats van de dierentuin in Emmen. Daar was ik namelijk neergestreken, om met een aantal bouwers en vooral leerling-bouwvakkers te spreken over dit bijzondere project. Je werkt immers niet iedere dag mee aan de totstandkoming van een nieuwe dierentuin?

Mooi klusje voor deze tekstschrijver voor de bouw.

Noorder Dierenpark Emmen

Als wij vroeger eens naar de dierentuin gingen, dan was dat steevast het Noorder Dierenpark in Emmen, zoals het destijds nog heette. Ik weet nog dat ik vroeger een poster aan de muur had hangen van een prachtige tijger, die we in de souvenirwinkel hadden gekocht. En natuurlijk gingen we altijd langs lunchroom Bertje, voor een patatje-met. Met andere woorden: ik heb fijne herinneringen aan de dierentuin – zeker ook aan de vlindertuin, ooit als grote noviteit en publiekstrekker gepresenteerd.

Compleet nieuwe dierentuin bouwen

De laatste jaren ging het alleen steeds minder goed met de Emmer zoo, een faillissement dreigde zelfs. Maar een tijd terug besloot men in Drenthe om het heel anders aan te gaan pakken. De dierentuin moest weg uit het centrum en aan de rand van de stad zou een compleet nieuwe dierentuin neergezet worden.

Daar zijn verschillende bedrijven van de Volker Wessels-holding nu mee bezig, waaronder Koenen Bouw uit Emmen zelf. Daar was ik een aantal jaren geleden voor een ander verhaal. Toen ik hoorde dat zij mee gingen bouwen aan het nieuwe dierenpark, maakten we meteen de afspraak daar ‘iets’ mee te gaan doen.
Dagelijkse beroepspraktijk: het ene verhaal zorgt door creatief en adequaat handelen regelmatig voor de insteek van een nieuw artikel.

Ik vind Drenthe misschien wel de mooiste provincie van ons land. Ik zou er graag willen wonen.

Aandachtig luisteren en goed meeschrijven. Interessante verhalen over de bouw van de nieuwe dierentuin.

Aandachtig luisteren en goed meeschrijven. Interessante verhalen van bouwspecialisten over de bouw van de nieuwe dierentuin.

Werkervaring op speciale bouwplaats

Fundeon wilde graag een artikel maken over leerlingen die op deze speciale bouwplaats werkervaring opdeden en in de tussentijd leerde ik van alles over de plannen met de nieuwe dierentuin. Drenthe staat bij de gemiddelde Nederlander misschien niet echt bekend als vooruitstrevend en de Drent zelf houdt er niet van om zich op de borst te kloppen (ik vind Drenthe trouwens misschien wel de mooiste provincie van ons land, ik zou er zelfs graag willen wonen), maar ik denk dat de provincie met de nieuwe dierentuin straks goud in handen heeft.

Alleen die naam… Wildlands Adventure Zoo Emmen. Die is vast niet bedacht door een Drentenaar bedacht. Ik zou zeggen: onder een hunebed ermee en gewoon de oude naam weer opgraven. Noorder Dierenpark. Niets mis mee.

Wildland Adventure Zoo Emmen. Wie heeft dat verzonnen? Gewoon snel weer veranderen in Noorder Dierenpark. Niets mis mee.

Mijn verhaal verscheen in het Fundeon-magazine ‘Bouwen’ en ook in het digitale magazine iBouwen.

Lees het artikel hier.
ibouwen

2 reacties op “Groeten vanaf de bouwplaats | Dierentuin Emmen”

  1. johankoning schreef:

    RT @LetterLuck: (#BLOG) Groeten vanaf de bouwplaats |Dierentuin Emmen https://t.co/eCgaYJnkHC
    Lezers van de nieuwsbrief hadden ‘m gisteren a…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.