Menu

Maandrapport april 2022

5 mei, 2022

Werkzaamheden in deze maand: van Tekstblad tot makelaarsteksten

De afgelopen ruim anderhalve week heb ik even heerlijk niets gedaan. Ja, genieten van onze gezinsvakantie; na drie jaar weer in Denemarken. Het blijft ons favoriete vakantieland en deze keer hadden we het helemaal getroffen. Tophuis, topweer én een toplocatie. Zie de panoramafoto die ik schoot hieronder maar eens. En dan ook nog eens een collectief tophumeur. En voor diegenen die ons gezin een beetje kennen: dat laatste is zeker niet standaard.

Maar nu, aan het eind van die meivakantie, is het wel tijd om een belofte na te komen: het schrijven van een maandrapport. In dit geval over mijn bezigheden in april 2022.

panorama denemarken

De zee bij ons vakantiehuis in Denemarken.

Nieuwe, eervolle klus

Een groot deel van die maand werd in beslag genomen door een nieuwe, eervolle klus. Sinds editie 2 van 2022 ben ik namelijk de vaste eindredacteur van vaktijdschrift voor tekstprofessionals Tekstblad. Dat betekent dat ik fungeer als tussenstation tussen de redactie en de vormgever, maar vooral ook dat ik ervoor moet zorgen dat alle teksten in het blad van uitmuntende kwaliteit zijn. Letten op punten en komma’s en d’s en t’s, maar ook kijken of zinnen wel goed lopen, koppen wel passen en zinnen wel actief geschreven zijn 😉

En dat dan ook nog eens voor een tijdschrift dat juist in schrijverskringen op de leestafel ligt: u begrijpt dat de druk erop lag. Als de postbodes goed hun best doen, krijgen we de komende dagen de eerste recensies over de werkzaamheden wel te lezen. Al is juist het enige deel van het blad waar ik de tekst niet van kon controleren – het colofon – nog niet actueel. Sorry alvast voor mijn voorganger.

Nieuwe website werkt

Tijdens de vakantie meldden zich drie potentiële nieuwe opdrachtgevers, allemaal met een vergelijkbaar verhaal: “Ik heb je via Google gevonden en wil graag me je samenwerken.” Volgende week gaan er drie maatwerkvoorstellen de digitale deur uit voor verschillende tekstschrijversopdrachten. Wie mij ook vond via ome Google was Omar Beyhum uit Badhoevedorp. Hij vroeg mij afgelopen maand of ik voor zijn woning een verkooptekst voor Funda wilde schrijven.

Nu ligt Badhoevedorp voor deze tekstschrijver uit Hengelo niet naast de deur, maar met een basistekst van de opdrachtgever, een oude verkoopbrochure van een makelaar, foto’s van de woning én een vragenlijst waarop de klant antwoord gaf, lukte het prima om zonder bezoek een beschrijving van het huis te tikken. Hier het resultaat van het werk.

De reactie van Beyhum op Trustpilot spreekt boekdelen.

Kortom: en weer een tevreden klant van Makelaarsteksten.nl.

Great Magazines & ColPro

Verder werkte ik de afgelopen maand voor vaste opdrachtgever Great Magazines aan een magazine voor een oude bekende: ColPro. Voor dat bedrijf schreef ik eerder teksten toen het nog in Vroomshoop zat, maar tegenwoordig opereert het vanuit Almelo. En juist dat is het thema van het magazine: het nieuwe gebouw van het metaalbedrijf. Of nieuw? Het is in feite een oud gebouw. Een groot gedeelte van het geraamte deed namelijk al zo’n veertig jaar dienst in Hardenberg.

ColPro gebruikte het voormalige evenementencomplex dat gedoemd was om in de shredder te verdwijnen als basis van het nieuwe bedrijfspand in Almelo. Een mooi voorbeeld van circulair bouwen, een kolfje naar mijn hand om over te schrijven.

Ondernemers Magazine

Voor schreef ik in april verschillende verhalen. De eerste uitgave met mijn bijdragen verscheen begin mei, maar al eerder stonden de verhalen online op de site van het Twentse platform voor ondernemers. Meer over deze opdrachtgever is hier te lezen.

Nieuwe opdrachtgever: Jager Media

Met het koe-haas-principe in het achterhoofd, reageerde ik onlangs op een oproep van Jager Media. Dat bedrijf zocht naar freelance versterking uit de omgeving Utrecht. Toch meldde ik me, in de wetenschap dat ik niet in Utrecht woon, maar wel graag schrijf over bouwgerelateerde onderwerpen. Aanvankelijk werd mijn vestigingsplaats Hengelo door de uitgever inderdaad als – terechte – hobbel bestempeld, maar een paar weken later hing Arthur Jager toch aan de lijn. Hij had namelijk óók een aantal Twentse klanten. Of ik daar niet voor hem naartoe wilde gaan?

Lang verhaal kort: er staat binnenkort een eerste verhaal van mijn hand in één van zijn uitgaven.

Dat waren de belangrijkste werkzaamheden van de maand april. Mei is inmiddels alweer begonnen – en ook voor die maand staan er al een aantal mooie klussen op stapel. Eind mei, begin juni laat ik weer wat van me horen in het volgende maandrapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.