Menu

Kwartaalrapportage:
de eerste maanden van 2022

6 april, 2022

In 2020 begon ik vrolijk met een nieuwe blogreeks. Was de bedoeling. De naam van de reeks: maandrapportage. Het was m’n bedoeling om u iedere maand te vertellen wat ik allemaal had gedaan, zakelijk gezien dan. Voor wie had ik gewerkt, wat waren bijzondere opdrachten, waar was ik geweest. Dat soort dingen.

En toen kwam corona.

De eerste maanden dat het virus er was, verging me de lust om te bloggen. Sowieso had ik het minder druk, daar ben ik ook eerlijk in.


Eerdere rapportages:

Nieuwe site (1)

Daarna stapelde het werk zich juist op, ondernemend Nederland had door dat het ‘hebben’ van goede content juist heel belangrijk was voor een bloeiende business. Net als heel veel andere tekstschrijvers had ik een goedgevulde orderportefeuille. Het was ook de tijd dat ik op de achtergrond bezig was met de voorbereiding op een nieuwe website voor mijn bedrijf. De site die uiteindelijk begin 2022 live ging – de site waar u nu op bent beland.

Tekstschrijver over het vak

In 2020 produceerde ik nog wel een aantal blogs onder de titel ‘Tekstschrijver over het vak’, in 2021 focuste ik me op LinkedIn. Daar publiceerde ik vrijwel iedere werkdag een nieuw bericht onder de noemer #mooiin2021, omdat ik de negatieve stemming rondom corona wilde doorbreken.

En nu zitten we dus alweer een kwartaal in 2022. Het is mijn bedoeling om weer maandelijks een rapportage te schrijven – al is het alleen maar voor mezelf. We beginnen met deze aflevering, die meteen voor drie maanden geldt. Eens kijken hoe lang ik het nu volhoud; vast langer dan de twee afleveringen van 2022.

Nieuwe site (2)

Hoewel ik er een hekel aan heb als bedrijven als meest recente nieuwsbericht op hun site zetten dat ze een nieuwe website de lucht in hebben geslingerd, kan ik er niet omheen: na heel veel bloed, zweet en tra(i)nen staat-ie online. Vrijwel iedere pagina is herschreven, veel (kortere en oudere) blogs zijn verdwenen of opgepoetst. Veel moet er wat dat laatste betreft ook nog gebeuren, maar het heeft geen prioriteit. Nu moet Google zijn best doen – en dat is best lastig, want indexering gaat traag.

En nu: doorrrrrr

Gelukkig voor mij, pech voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een (nieuwe) tekstschrijver: ik heb de komende maanden werk genoeg. Er staan prachtige projecten op stapel en voor veel opdrachtgevers mag ik steeds weer opnieuw teksten maken. Ik noem wat dat laatste betreft PTV Group, Ondernemersmagazine Twente en Great Magazines. Zij zorgden de afgelopen maanden voor een continue hoeveelheid opdrachten.

Met PTV Group als opdrachtgever kan ik mijn kwaliteiten als tekstschrijver voor de logistiek volledig inzetten. Voor Ondernemersmagazine schreef ik een groot aantal (online) artikelen over lokale ondernemers, voor de edities Tubbergen, Dinkelland en Twenterand.
De verhalen staan hier.

Voor Great Magazines maak ik onderdeel uit van de redactie van jubileummagazines van bedrijven. De afgelopen tijd schreef ik de teksten voor de speciale uitgaven van Wittebrug Audi uit Den Haag (opening nieuwe vestiging), Coenen Boxmeer (opening nieuw bedrijfspand) en Zonsimpel uit Veessen (10-jarig bestaan). Op het moment leg ik de laatste hand aan het magazine van oude bekende ColPro, dat ook al een nieuw pand opent.

Jubileumboek Friso Bouwgroep

Over jubilea gesproken: een project waar ik bijzonder trots op ben, is mijn bijdrage aan het jubileumboek van Friso Bouwgroep uit Sneek. Om het 75-jarig bestaan te vieren, gaf dit bouwbedrijf in eigen beheer een bijzonder fraai vormgegeven boek uit, waar ik een aantal mooie interviewverhalen voor mocht schrijven.

Ze waren zelf ook tevreden over het resultaat.

Eindredact(z)eur

Ander werk dat ik er graag uit wil lichten: als eindredacteur help ik Antler Solutions om (nog) betere aanbestedingsteksten te maken. Voor hen ben ik met recht een eindredact(z)eur, want we leggen zout op elke slak. Moet ook, want opdrachtgevers kijken (ook) naar de kwaliteit van de aangeleverde teksten, niet alleen naar de prijs.

En dan mag ik ook nog aankondigen dat ik vanaf het komende nummer de eindredacteur ben van Tekstblad (iets wat ik stiekem al een beetje liet doorschemeren in mijn artikel uit de vorige editie). Wat wil een mens nog meer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.