Menu

Jochem Myjer - De Rust Zelve

3 februari, 2010

Zelden zo lusteloos een theater ingegaan (dat lag niet aan het vooruitzicht, maar eerder aan de vermoeiende weken daarvoor) en er met zoveel energie weer uitgestapt. Wie een mentale opknapbeurt nodig heeft, gewoon een avondje onbedaarlijk en pretentieloos wil lachen en de wereld even wil vergeten, doet er goed aan om kaartjes voor een voorstelling van Jochem Myjer te pakken te krijgen. Al komt niet iedereen ongeschonden uit de strijd:

De maestro zelf heeft drie dagen Enschede dus blijkbaar slecht doorstaan. Gevolg was dat hij de daaaropvolgende show in Lelystad helaas moest cancellen.

Probleem voor mij is nu: hoe vat ik het optreden van Jochem Myjer (De Rust Zelve, gezien op zaterdag 30 januari in het Muziekkwartier in Enschede) het best samen? Hier volgt een poging:

Mozart was een ster in het schrijven van prachtige klassieke muziek, Dennis Bergkamp was een ster in het creëren van onnavolgbare voetbalacties, Ayrton Senna was een ster in het besturen van heule snelle auto’s, Roald Dahl was een ster in het verzinnen van verhalen, André van Duin is een ster in het grappig-zijn en Frank Sinatra was zonder twijfel een ster in het zingen van liedjes.
Nou, zo is Jochem Myjer een ster in het heel snel en onnavolgbaar vertellen van grappige verhalen. Afgewisseld met leuke liedjes, waarvan de ode aan zijn vriendin (die hij eerder op het podium van Carré ten huwelijk vroeg) kan uitgroeien tot een klassieker.

Eén reactie op “Jochem Myjer – De Rust Zelve”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.