Menu

Op zoek naar assistentie?

6 mei, 2015

Kent u het meiske hieronder? Echt niet?
Nooit gezien ook? Lijkt me stug! Het meisje kom je namelijk echt overal op internet tegen.

assistente-van-talloze-bedrijvenKijk maar eens bij Ome Google.

Veel bedrijven laten niet zien wie ze echt zijn! En daar gaat dit blog echt over. De telefoniste in kwestie blijkt bij heel veel bedrijven te werken.

Ongeloofwaardig

Telkens als ik dit meisje zie (of één van haar net-iets-te-gladde collega’s), dan vind ik het bedrijf waar ze werkt al meteen ongeloofwaardig overkomen. Die tandpasta-glimlach is niet echt! Stock-fotografie is niet echt.

Natuurlijk begrijp ik best dat je je als organisatie graag van een goede kant laat zien. Maar doe dat wel op een geloofwaardige manier. En bovenal: op een unieke manier. Investeer een keer in een goede set foto’s van een professionele fotograaf. Een set waar uzelf en uw echte medewerkers op staan. Mocht u zo’n fotograaf niet kennen: ik beveel u graag eentje aan uit mijn netwerk. Neem gerust contact op!

Ga óók voor unieke teksten!

Maar bij alleen een setje mooie, unieke foto’s blijft het natuurlijk niet. Hoe vaak komt u bijvoorbeeld op een website van een bedrijf dat pretendeert ‘jong en dynamisch‘ te zijn? Het zijn nietszeggende woorden. Vooral als ze al jaren op de site staan. Want wat is dan ‘jong’? En over ‘dynamisch’ hoeven we het helemaal niet te hebben.

Schrijft u overigens nog steeds ‘Welkom’ op uw site?

Niet langer doen! Uiteraard klinkt het vriendelijk als u uw bezoekers welkom heet, maar internetters willen voornamelijk weten waar ze (nu weer) terechtgekomen zijn. Een informatieve tekst over uw bedrijf of dienstverlening op de homepage (nog steeds de belangrijkste pagina van veel websites!) is veel effectiever. Bovendien zou het raar zijn als je niet welkom bent op een site. Weg met dat overbodige woord, dus.

En nu raken we de kern van mijn verhaal: weg met heel veel woorden. Nu het economische tij langzaam lijkt te keren, is het tijd om daarvan mee te profiteren. Hoe lang staan uw webteksten eigenlijk al op uw site? Wanneer heeft u ze voor het laatst ververst?

Wanneer voegde u relevante informatie aan uw site toe? Een nieuwsbericht, een weblog? Hoog tijd om nu in actie te komen, want de komende maanden gaat de Nederlander weer geld uitgeven. Het zou toch mooi zijn als u ook een deel van die uitgaven bij u terechtkwamen, toch?

Tijd om te investeren dus! In goede content op uw site; in foto’s/beeld én tekst dus.
Dat vindt Ome Google ook leuk!

Ieder tekst is uw verhaal! Vertel me over uw bedrijf en ik lever u zonder twijfel unieke, leesbare en betrouwbare teksten.

Naast de stockfoto’s en de tekstuele nietszeggendheden hierboven heb ik op www.verassing.info een aantal veelvoorkomende missers verzameld. Maar u weet er vast ook nog wel wat. Dus: waaraan ergert u zich op websites? Laat het achter bij de reacties!

6 reacties op “Op zoek naar assistentie?”

 1. RenatesTweet schreef:

  Wéér een leuke nieuwsbrief van @johankoning over stockfotografie en echtheid https://t.co/69OrG6QP5h leuke manier van je bedrijf promoten!

 2. johankoning schreef:

  RT @LetterLuck: (#BLOG) Op zoek naar assistentie https://t.co/rI1kB3NfKZ

 3. Johan Koning schreef:

  Doe eens origineel!

 4. Johan Koning schreef:

  Johan Koning liked this on Facebook.

 5. Rowdy Groothedde schreef:

  Ondanks dat ik haar al vaak gezien hebt, blijf het een knappe meid en een goed gezicht om tele-marketing uit te beelden.

  • Johan Koning schreef:

   Dag Rowdy,
   Of het een knap gezicht is, vind ik een kwestie van smaak. Maar daar gaat het mij niet om. Het gaat mij vooral om authenticiteit en originaliteit. En hoe je het ook draait of keert: deze foto is al lang niet origineel meer. In mijn ogen geeft het gebruik van dit soort stockafbeeldingen aan dat je niet wilt investeren in je website. In dit geval gaat het gezegde ‘Een foto zegt meer dan 1000 woorden’ in ieder geval in negatieve zin op.

   Bedankt voor je reactie, overigens! Die zijn altijd welkom, ook als ze niet mijn mening verkondigen. Zolang ze maar oorspronkelijk zijn 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.