Menu

BLOG BIJ TEKSTNET: Waardering? Ja, graag! Maar dan wel goed

24 juli, 2019

Als ik voor een blad schrijf, vind ik het niet meer dan normaal dat mijn naam in het colofon terechtkomt, maar liever natuurlijk nog bij het artikel zelf komt te staan. Het staat fijn, het geeft voldoening en het voelt als waardering als er bij een artikel waar ik moeite voor deed staat: ‘Tekst: Johan Koning’. Bovendien kan het voor mij als tekstschrijver natuurlijk ook een vorm van promotie voor mijn werk zijn.

Welke naam moet op het naamkaartje? De goede aub!

Kán. Want het ging ook wel eens grandioos mis.

Vreemde verzinsels

Het is een journalistieke doodzonde om namen van personen verkeerd te schrijven. Toch gebeurt het geregeld. Ik heb zelfs de redactie van het blad Maarten de achternaam van naamgever Van Rossem wel eens met een u zien schrijven. En hoewel ik geen exotische naam draag, komt het toch met enige regelmaat voor dat mensen mijn naam verkeerd spellen. Zelfs mensen met wie ik al jaren samenwerk, of voor wie ik al jaren schrijf. Opdrachtgevers of collega’s die mijn naam toch zeker zouden moeten kennen.

Dat ik een keer Johan de Koning word genoemd, kan ik me nog voorstellen. Maar dat dezelfde opdrachtgever het tot vier keer verkeerd schreef… Uiteraard wees ik haar er steeds weer fijntjes op met de mededeling dat ik écht niet de enige koning ben. Waarop zij dan weer antwoordde dat het nóóit meer zou gebeuren…

Meer bij Tekstnet

Logo TekstnetDe rest van dit blog kunt u lezen bij mijn beroepsvereniging Tekstnet, waar ik één van de bloggers van een compleet team ben. Dit was mijn debuut bij Tekstnet. Het bracht nogal wat reacties teweeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.