Menu

Redacteur voor Sprekersplatform

Biografieën van en interviews met BN’ers, ondernemers en anders sprekers voor sprekersbureau

Sprekersplatform was een bemiddelingsbureau uit Apeldoorn, waar bedrijven en andere organisaties sprekers kunnen boeken voor hun evenementen. Het bedrijf heeft een stal met (top)ondernemers, bekende Nederlanders en specialisten. Voor Sprekersplatform was ik jarenlang één van de tekstschrijvers en interviewers.

Van iedere beschikbare spreker staat een biografie op de website; een verhalend portret dat ook in het speciale Sprekersplatform-boek terechtkwam. Ik schreef een flink aantal van die bio-teksten.

sprekers sprekersplatform

Interviews voor Sprekersplatform met verschillende sprekers.

Sprekersplatform Magazine

Ook werkte ik mee aan het Sprekersplatform Magazine, waarin verhalen over speciale evenementen werden afgewisseld met interviews met verschillende sprekers.

Magic Friends Sjors Fröhlich en Peter PlaisirZo kon het zijn dat ik de ene keer belde met Astrid Joosten, Hans van Breukelen of Edwin Rutten voor input over een biografie-tekst en de volgende keer schreef ik een verhaal over Floortje Dessing, die op één van haar spaarzame niet-reisdagen in Nederland een bijeenkomst had opgeluisterd.
Of ik ging langs bij de Magic Friends Sjors Fröhlich en Peter Plaisir om te praten over hoe radio een evenement letterlijk kan opluisteren.

Voorbeelden van werk voor Sprekersplatform Magazine (PDF):

Reactie van geïnterviewden

sprekersplatform

Prettig gesprek, dat alle kanten opvloog. Vakgekken onder elkaar…

Jacques d'Ancona
sprekersplatform

Knap om zoveel in zo weinig te zetten.

Edwin Rutten
sprekersplatform

Erg duidelijk geschreven door je en heel eng dicht bij de essentie. Je zou de eindredacteur kunnen zijn waarnaar ik al zo lang zoek als ik zelf weer eens een boekje schrijf.

Ton Plekkenpol