Menu

Teksten voor de website van Civaan

Specialist in kabels en leidingen uit Hengelo

logo civaanKabels, leidingen, buizen. Voor velen een ondoorgrondelijke wereld, voor ons bekend terrein. Civaan is een adviesbureau in de civiele techniek, met als specialisme de wereld beneden het maaiveld. We helpen onze opdrachtgevers inzicht te geven in de vaak ‘drukbevolkte’ Nederlandse ondergrond.

Die klanten zijn zowel overheden, nutsbedrijven als bouw- en infrabedrijven. Zij vinden de ondergrondse infrastructuur vaak lastige en ondoorzichtige materie, wij voelen ons juist thuis in de wereld van leidingen en kabels.

Goede tekst, hè? Vind ik wel. Logisch, want ik heb ‘m geschreven. In 2023 mocht ik me onderdompelen in de wereld van kabels en leidingen. Bureau Civaan uit Hengelo benaderde me of ik ze wilde helpen hun webteksten te schrijven.

Het bureau bestaat al sinds 2017, maar had nog geen volwaardige website. Daar moest maar eens verandering in komen, vonden oprichters Pepijn en Joris Quik. Dat Tekstbureau LetterLuck in Hengelo gevestigd is, was voor hem een pre. Zo konden we (ook) gemakkelijk fysiek afspreken.

Tijdens een uitgebreide kennismaking bleek de klik met Quik er te zijn: we gingen samenwerken.

website civaan

De website van civieltechnisch bureau Civaan uit Hengelo, met copy van Johan Koning.

Er ging een wereld voor me open – de wereld van de ondergrondse infrastructuur

Want daarin zijn ze gespecialiseerd bij Civaan: de civiele techniek onder het aardoppervlak, de infrastructuur in de grond. Voor leken krioelt het daar van de kabels, leidingen en buizen, maar Civaan weet precies waar al die ondergrondse infrastructuur precies ligt.

Essentiële informatie voor bouwbedrijven en ondernemingen in de civiele sector: door de ligging van kabels en leidingen goed ik kaart te brengen, zorgen ze ervoor dat die tijdens werkzaamheden niet beschadigd worden.

Specialistische kennis Civaan achterhalen en in heldere teksten opschrijven

Civaan beschikt over veel specialistische kennis. Aan mij als tekstschrijver de taak die knowhow op een heldere manier op papier – of eigenlijk: op scherm – te krijgen. Zoals wel vaker bij dit soort technisch goed onderlegde bedrijven met veel kennis aan boord, betekende dit vooral: vragen, vragen en daarna doorvragen.

De kern van de boodschap kregen we tijdens verschillende interviewsessies – bij Civaan op kantoor en via Teams – helder. Ik schreef alle teksten voor de hoofdpagina’s (homepage, over ons, dienstenpagina’s, beschrijving van de werkvelden) en daarnaast ook de vacaturepagina (Civaan zoekt een ‘technisch medewerker ondergrondse infrastructuren’).

Ik schrijf veel voor de bouw en infra, meestal voor boven de grond. Heel interessant om in deze ook voor mijn nieuwe (ondergrondse) wereld mijn weg te vinden.

Ik ben zelf heel trots op het eindresultaat, dat in samenwerking met bureau Hardt (ook uit Hengelo) tot stand kwam.

Reactie van Civaan op de door mij geschreven teksten

Ciivaan

Johan denkt goed mee, kan zich goed inleven in het maken van teksten. Hij toont interesse in het vakgebied en maakt zich dit snel eigen. Mede hierdoor heeft Civaan.nl een mooie en duidelijke leesbare site gekregen die niet alleen voor techneuten leesbaar is maar ook voor anderen.

Pepijn Quik (Civaan Hengelo) op Trustpilot Trustpilot-review

Andere projecten als tekstschrijver voor de bouw en infra

Als tekstschrijver schrijf ik graag voor de bouw en infra. Hier een paar voorbeelden.