Menu

Redacteur voor Rijkswaterstaat

Freelance medewerker trendcahier De Lichtkogel

Platform De Lichtkogel RijkswaterstaatVoor Rijkswaterstaat schrijf ik als freelance redacteur sinds 2019 artikelen voor de uitgave De Lichtkogel.

Inmiddels is De Lichtkogel uitgegroeid tot een platform, ook online.

Strategische verkenningen

Met de Lichtkogel – onderdeel van het programma Strategische Verkenningen(verwijst naar een andere website) – biedt Rijkswaterstaat een platform voor de dialoog met partners over nieuwe trends en ontwikkelingen in onze omgeving. De Lichtkogel onderzoekt deze ontwikkelingen en mogelijke consequenties voor onze organisatie(s) en organiseert verschillende contacten om samen met anderen vervolgstappen te kunnen zetten.

Schrijven over de Nieuwe Zijderoute

In 2019 schreef ik mee aan een uitgave over de invloed van China. Ik interviewde drie ervaringsdeskundigen over de Nieuwe Zijderoute. Een mooie link natuurlijk naar mijn werk als tekstschrijver voor de logistiek.

Een link naar de volledige uitgave is hier te vinden.

Zeewier, zandtekort, internet

Ook maakte ik verhalen voor de edities over zeewier, zandtekort en (de geschiedenis van) internet.

Reactie van Rijkswaterstaat op mijn werk

Rijkswaterstaat

Johan Koning is een schrijver waar ik met plezier mee samen werk. Als redacteur van een populairwetenschappelijke uitgave van Rijkswaterstaat heb ik Johan nu verschillende keren voor verschillende onderwerpen ingezet voor interviews en artikelen. Zijn prettige, vriendelijke voorkomen en zijn nieuwsgierige, intelligente en open houding maken hem een ideale interviewer en fijne opdrachtnemer. Doordat hij met interesse ieder onderwerp aangrijpt als weer een nieuwe uitdaging en zich gedegen laat informeren over een thema is de kwaliteit van zijn werk inhoudelijk sterk. Wat betreft schrijfstijl is Johan in staat zijn toon aan te passen aan de opdracht, en levert hij goed gestructureerde, goed verzorgde teksten die de interesse gelijk wekken. Daarbij heb ik maar één opmerking: ik beveel aan dat hij ook in professionele context zijn eigen stem meer laat zien, want hij blijkt ook vooral in zijn eigen teksten een inspirerende schrijver!

Lianne van Kralingen, projectleider De Lichtkogel Reactie op Trustpilot

Artikelen voor Rijkswaterstaat (De Lichtkogel)

Voorbeelden van artikelen die ik schreef voor De Lichtkogel.

Meer voorbeeldteksten