Menu

'Gewoon even gezellig bellen' met de FOTYAWARDS-organisatie?

26 november, 2015

Freelancer Of The Year. Klinkt lekker, niet? Ooit heb ik ook aan een deel van de competitie van de FOTYAWARD meegedaan. Ik heb daar nog steeds spijt van. En ik niet alleen, denk ik zomaar.

FOTY logoNiet om te pochen, maar ik deed het destijds (ik meen dat het in 2013 was) behoorlijk goed. Sterker nog: ik behoorde tot de beste 100, tot ik het bijltje erbij neergooide. Ik moest namelijk een videopitch opnemen – en dat is gewoon niet mijn sterke punt. Bovendien had ik op dat moment eigenlijk al schoon genoeg van de verkiezing. Ik meldde de organisatie dan ook dat ik afzag van verdere deelname.

Plots stond ik net buiten de top-100 😉

Waarom had ik schoon genoeg van de FOTYAWARD?

Natuurlijk is er niets mis met zo’n verkiezing. Sterker nog: als ik de Award had gewonnen, of ik was uiteindelijk écht op een hoge positie beland, dan was ik trots geweest. Simpel.
Alleen bevielen de praktijken van de organisatie me niet. Als je mee wilde doen aan de verkiezing (normaal word je voor zoiets volgens mij genomineerd), dan moest je je aanmelden met je LinkedIn-profiel. Dat is niet erg, iedereen mag weten dat ik op dat netwerk te vinden ben.

Eenmaal aangemeld kwam de aap uit de mouw. Ik had me immers opgegeven met mijn LinkedIn-account, en wat bleek? De FOTY-organisatie ging er vrolijk met mijn connecties vandoor. Die werden bijkans platgespamd met allerlei mededelingen waar ze helemaal niet op zaten te wachten. Mijn fout!

Mail na mail na mail

Zelf werd ik ook voortdurend gemaild, want ik moest natuurlijk mijn scores wel bijhouden en mezelf actief promoten. Dat deed ik ook, en dat had zogezegd ook best resultaat. Tot ik dus besloot me uit de competitie terug te trekken.

De organisatie kon het zich niet voorstellen. Laat ik vooropstellen dat ik best begrijp dat andere freelancers wél iets aan de competitie hebben (gehad), maar ik wilde niet meer.

2015: weer mail van FOTY

Eerder deze week kreeg ik weer een mail van de FOTYAWARD. Of ik mijn profiel wilde bekijken.

FOTY

‘Dit jaar gaat het 100% om kwaliteit’. Zomaar een zin waarover ik dan ga nadenken. Het klinkt mooi, maar hiervoor ging het daar dus niet om? U mag na bovenstaand verhaal zelf concluderen. Ik viel echter van mijn stoel toen ik de afsluiting van de heer Jeroen Sakkers las: ‘Heb je vragen of wil je ons gewoon gezellig even bellen?’ Wat is dat voor popiejopieprietpraat? Spreek je zo serieuze ondernemers aan? En denk je echt dat serieuze ondernemers ‘even gezellig’ gaan bellen met de jury van een awardverkiezing?

Ik besloot terug te mailen

Reactie

Ik had geen reactie meer verwacht. Toch kwam die wel:

VictorMundi

Nu ineens geen popiejopieprietpraat meer. Maar de stakkerige heer Sakkers geeft met zijn reactie meteen ook aan dat hij mijn bericht maar half las, of dat hij helemaal niet kán lezen. ‘Zou u ons nog willen helpen door aan te geven waarom u uw profiel wilt laten verwijderen?’

Nou, meneer Sakkers. Dat heb ik hierboven zojuist gedaan. Succes met uw verkiezing.
Succes aan alle collega-freelancers die eraan meedoen. Moge de beste winnen!

Ik ga intussen weer aan het werk. Deze blog schrijven heeft met al te veel tijd gekost.

13 reacties op “‘Gewoon even gezellig bellen’ met de FOTYAWARDS-organisatie?”

 1. Tekstkok schreef:

  johankoning meneer Sakkers blijkt een standaard antwoord te copy pasten kan ik je uit ervaring melden. Zal ie t vast druk mee hebben 😉

 2. johankoning schreef:

  Tekstkok Haha.

 3. JeroenBartelse schreef:

  johankoning haha. Geen probleem. Het ’t wel gelezen en snap je punt hoor!

 4. BjornFranke schreef:

  johankoning maar jij bent ook niet een beetje freelancer, jij bent het gewoon helemaal

 5. MissMo_NL schreef:

  johankoning jeroensakkers LetterLuck Beste Johan, jammer dat je mijn tweet zo negatief gebruikt om zelf traffic te krijgen. #aandacht

 6. estherwerkt schreef:

  Letterzaken johankoning LetterLuck ja ik had het gelezen! Haha oh wat erg he, gaat nergens meer over U0001f616

 7. Letterzaken schreef:

  estherwerkt johankoning LetterLuck ik heb een wildcard, kreeg ik vandaag door. Mijn pitch (uit 2014) was zo goed..

 8. johankoning schreef:

  Letterzaken Komen ze deelnemers tekort? estherwerkt

 9. Letterzaken schreef:

  johankoning estherwerkt ik zal je opmerking maar als een compliment zien U0001f61c

 10. johankoning schreef:

  Letterzaken Nou ja. Als ze ook al met wildcards gaan smijten, zegt dat wel iets.estherwerkt

 11. Letterzaken schreef:

  johankoning estherwerkt wildcards deden ze al. Maar aan het begin van de competitie vind ik wel apart ja U0001f609

 12. johankoning schreef:

  Ik heb echt geen FOTY-tweet nodig op aandacht te krijgen. Gelukkig niet.

 13. lamperdesign schreef:

  Letterzaken estherwerkt johankoning LetterLuck blij dat ik geen tekstschrijver ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *