Menu

Lid van Tekstnet

2 december, 2011

1 januari 2002. Dat is de officiĆ«le startdatum van mijn bedrijfje. Sinds die datum mag ik mij zelfstandig ondernemer noemen. ZZP’er, zo u wilt. Al ver voor die tijd zei ik dat ik freelance journalist ben. En dat ben ik nog steeds. Maar gaandeweg de tijd ben ik ook steeds meer commerciĆ«le opdrachten gaan doen. Tijd voor een andere benaming.

 width=

Dat werd geen copywriter en ook geen tekstschrijver. Nee: ik doe meer dan alleen maar teksten schrijven. Ik maak teksten die anderen hebben geschreven namelijk beter. Door te schrappen en te schaven.

Tekstspecialist

Vandaar dat ik me ook tekstspecialist ben gaan noemen. Een woord dat in mijn ogen het complete plaatje omvat van wat ik voor personen, bedrijven, instellingen en andere organisaties kan doen. En waar ik tot op de dag van vandaag – dus alweer bijna tien jaar – ontzettend veel plezier in heb!

Tekstnet

Plezier is 1, maar naast fun wil ik ook professionaliteit uitstralen. Daarom heb ik besloten om me aan te melden als lid van de beroepsvereniging van tekstschrijvers Tekstnet.

Selectie

Lid van Tekstnet word je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. De selectieprocedure behelst kort gezegd de beoordeling van twee teksten door twee leden van Tekstnet. Zij beoordelen de teksten op een aantal vaststaande criteria. Pas als aan die voorwaarden is voldaan, ben je ‘Tekstnet-waardig’.

Mijn ingeleverde teksten kregen dat predicaat mee.

Daarom mag ik met enige trots zeggen: ik ben lid van Tekstnet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *