Menu

Ben ik nu een multimediajournalist? #DKblog

19 mei, 2011

 width=Als het een beetje meezit, heeft iedere volger van @johankoning op Twitter de afgelopen twee weken wel een keer een blik geworpen op ons #DKblog. Ik heb u immers niet voor niets platgespamd met die hashtag 😉 Met een gemiddeld bezoekersaantal van rond de 50 per dag ben ik in ieder geval in het geheel niet ontevreden, al is het dan wel weer een beetje frustrerend dat juist het blogje die door vrouwlief werd geschreven, blijkbaar het meest is bezocht. Maar dat kan ook komen omdat zij die weer op haar Hyves-profiel had gezet. Boor je toch weer een hele andere bron aan.

In ieder geval mag ik mij na deze werkvakantie multimediajournalist noemen. Want naast tekst en foto’s, was dit mijn debuut als leverancier van filmpjes ‘in opdracht’. Oké, de kwaliteit van de apparatuur was niet je-dat (de beelden zijn geschoten met mijn mobiele telefoon) en ook qua faciliteiten was het ietwat behelpen (zo had ik haast geen muziek bij me, zodat ik zelfs nog een beroep moest doen op ‘Holland’ om aan het Jekkers-nummer te komen).

Ik vond het ‘schieten en monteren’ erg leuk om te doen. Of ik er ‘later’ echt mijn geld mee kan verdienen? Geen idee. Het resultaat van deze noeste Deense arbeid vind ik in ieder geval dusdanig de moeite waard om de filmpjes hier nog eens langs te laten komen. Een extra terugblik op onze Deense reis dus, zeg maar. Met glansrollen voor de ganse Koninklijke familie.

De huisjes
Laten we beginnen met een rondleiding door de huisjes op de beide bungalowparken waar we zaten: Skallerup Klit en Danparcs.

En dan het park waar Denemarken vooral bekend om is, Legoland:

Erg leuk om te zien, verbazingwekkend hoeveel er met van die legoblokjes gemaakt kan worden (van Lego kun je álles maken). Wat mij vooral opviel? Dat alles zo schoon was. We hebben bijna geen graffiti gezien en in de bossen zijn we bijna geen zwerfvuil tegengekomen. Ook opvallend: de uiterst vriendelijke mensen – en dan bedoel ik dus niet overdreven vriendelijk. Gewoon gastvrij!

Naast Legoland bezochten we nog een pretpark. Fårup Sommerland, volgens de kenners één van de mooiste parken ter wereld – en de kenners kunnen het weten, weten wij sinds kort!

Daarnaast hadden we ook buiten de pretparken veel pret:

Én dan was er in het noorden natuurlijk nog de zee:

Tot slot een filmpje dat ik zelf niet gemaakt heb, maar dat wel iets met Denemarken te maken heeft. Kijk zelf maar – en verbaas je vooral:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.