Overig, SEO, Weblog, Webtekst
Terug naar portfolio-overzicht

Blogs schrijven Nationaal Fonds Kinderhulp & sinterklaasactie Actie Pepernoot (2015, 2016)

Blogs voor Actie Pepernoot: freelance tekstschrijver Johan Koning schreef ze.Namens CloudRedactie mocht ik voor ActiePepernoot van het Nationaal Fonds Kinderhulp in 2015 een aantal blogs schrijven. In 2016 resulteerde dat in een structurele samenwerking.

‘Pepernoot’ is de speciale sinterklaasactie van dit Fonds, waarmee het geld ophaalt voor Nederlandse kinderen die in armoede opgroeien. Met dat geld kunnen deze kinderen ondanks de krappe portemonnee van hun ouders of verzorgers tóch een sinterklaascadeautje tegemoet zien.

Blogs schrijven voor het goede doel

Om (extra) ruchtbaarheid aan dit bijzonder goede initiatief – een kind dat geen pakjes krijgt op pakjesavond voelt zich vaak nog eenzamer en verdrietiger dan het gewoonlijk al doet in zijn penibele situatie – te geven, werd CloudRedactie ingeschakeld om een aantal mooie blogs te schrijven. CloudRedacties Xaviera Ringeling schakelde mij weer in voor een vijftal blogs.

Ruim 54.000 kinderen blij gemaakt

Met plezier schreef ik deze speciale teksten. Het uiteindelijke resultaat van de actie mag er wezen: ruim 54.000 kinderen kregen de kans om dankzij ActiePepernoot een fijne pakjesavond te vieren. Mooi om daar mijn (bescheiden) steentje aan bij te kunnen dragen!