Tekstschrijver met bewondering voor de zorg

Cover magazine Azora Den hes

Eén van mijn mooiste klussen in de zorg: het magazine dat huis-aan-huis werd verspreid over het nieuwe verpleeghuis Den Es.

Ik ben met plezier tekstschrijver voor de zorg. Als ik een spuit zie, ren ik gillend weg (of ik val bijkans flauw als de prik uiteindelijk toch gegeven wordt) en het moet wel heel gek zijn wil ik de gang naar huis- of tandarts maken. Maar uiteraard gun ik iedereen een goede gezondheid, en ik schrijf ook graag over nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Zo bracht ik ooit namens een opdrachtgever een bezoek aan het Nederlands Proctologisch en Bekkenbodem Centrum. Niet meteen dagelijkse kost, en ook niet echt smakelijk, maar wél interessant om ook eens ‘binnen’ te kijken. En om een verhaal over te schrijven.

Tekstschrijver voor de zorg: bewondering voor betrokkenen

Met evenveel genoegen interview ik voor een magazine van een zorgorganisatie een cliënt die vertelt over de zorg die zij ontvangt. Ik heb bewondering voor hen die in de zorg werken, maar ook voor diegenen die de zorg – noodgedwongen – ontvangen. En ik bewonder personen en organisaties die met veel enthousiasme werken aan nieuwe toepassingen en ontwikkelingen om zorgverlenen makkelijker te maken.

Communiceren in of over de zorg is niet voor iedereen weggelegd, omdat er vrijwel altijd emoties bij komen kijken. Van patiënten en familieleden, maar ook van zorgverleners. Het is zaak om informatief en zakelijk te schrijven, maar daarbij wel alle vragen die kunnen spelen te beantwoorden. Ik heb door de jaren heen bewezen dat ik dat kan.

Ik (her)schrijf – met de juiste input en briefing – net zo gemakkelijk een blog van een specialist in (ziekenhuis)hygiëne als dat ik een brochure of webtekst van een zorgbedrijf schrijf.

Met zorg geschreven

Iedere tekst is uw verhaal.

In de zorg wordt heel veel gecommuniceerd en geschreven. Dat is ook logisch, want zorg gaat ons allemaal aan. Tandartsen, psychologen, verpleegsters, huisartsen: ze kunnen allemaal niet zonder tekst. Brochures, webteksten, blogs, brieven en artikelen in vakbladen: allemaal dienen ze zorgvuldig geschreven te worden.

Wie mij vraagt om een tekst te schrijven of te herschrijven, weet dat dat met zorg zal gebeuren.

Kinderhulp is erg tevreden over de samenwerking met Johan als blogger voor Actie Pepernoot. Hij is betrokken, werkt snel en denkt graag mee. Doordat hij zich goed in een doelgroep kan verdiepen, maakt hij een goede vertaling van briefing naar blog. Bij Johan staat kwaliteit hoog in het vaandel. Hij betrekt wanneer nodig experts bij het schrijven over bepaalde onderwerpen, zodat de informatie altijd correct is. En daarnaast is het gewoon een fijn persoon om mee samen te werken!
Irene Boersma – Nationaal Fonds Kinderhulp

Gaan we samen aan de slag?

Neem contact met me op

Volledige producties: ook fotografie

Voor vakbladen lever in vaak ook foto’s aan. Zo ontstaat een complete productie. Handig en kostenbesparend.

henry mostert gastvrije zorg foto johan koning

Foto van Henry Mostert, destijds projectleider van het Verbetertraject Eten & Drinken. Ik schreef er een artikel over voor vakblad Gastvrije Zorg en leverde de fotografie er ook bij.

(Let wel: ik ben geen professioneel fotograaf. Voor échte fotoshoots raad ik mijn klanten altijd aan om een professional in te schakelen. Ik heb een flink netwerk met betrouwbare en goede fotografen.)

Voorbeelden van projecten uit de zorg waar ik aan meewerkte (#graaggeschreven)

AllemaalZorg

Meteen een offerte aanvragen?

Vul hieronder uw gegevens in en ik neem contact met u op.

Vul uw naam in

Vul uw e-mailadres in

Waar wilt u Tekstbureau LetterLuck over ‘spreken’?
Uiteraard houd ik rekening met uw privacy. U kunt zich ook altijd weer heel gemakkelijk uitschrijven.