Tekstschrijver met gevoel voor de bouwsector

Pratend uitleg geven over hun werk. Met woorden en daden oplossingen aandragen aan opdrachtgevers – en die daar dan mee verrassen. Omdat zo’n oplossing ze geld bespaart, of omdat de klus zo sneller gaat. Of beide. Ja, dat kunnen bouwondernemers prima: praten. En: doen. Dat kunnen ze ook.

Maar over hun werk schrijven? Dat is een heel ander verhaal.

Een verhaal dat u vast herkent, want anders was u niet op deze pagina terechtgekomen. Een pagina van een tekstschrijver met een speciale voorkeur voor de bouwsector. Een (seo-)copywriter, storyteller en interviewer die de taal van ‘de bouw’ kent. Die de taal van uw sector spreekt en kan vertalen naar teksten waar de lezer écht wat aan heeft.

Fundament gelegd voor samenwerking

Als verslaggever aan het werk: interview op bouwlocatie dierenpark Wildlands in Emmen (foto: Chris Pennarts, www.chrispennarts.nl)

En u dus ook, want die teksten zorgen er weer voor dat u in de belangstelling komt van die lezer. Een lezer die wellicht een potentiële klant is, op zoek naar een bouwprofessional die met hem of haar meedenkt. Zo is zaadje geplant, of in bouwtermen: het fundament gelegd, voor een mogelijke samenwerking.

Over dat fundament gesproken: ik ben ook op zoek naar een mogelijke samenwerking. Met u. Misschien had u dat al begrepen. Want u zoekt een tekstschrijver voor de bouw. Is het nu dan al te vroeg om u te vragen contact met me op te nemen om de mogelijkheden te bespreken?

Dan kunnen we meteen de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan met uw teksten.

Bouwen = vertrouwen = bouwen

Misschien was het inderdaad nog wat vroeg. Ik weet door mijn jarenlange samenwerking met bouwbedrijven als geen ander dat u en uw collega’s vertrouwen moeten voelen, voordat er echt zaken worden gedaan.

Daar kan ik me helemaal in vinden. Het past bij de traditionele bouwwereld, maar het past ook bij mijn manier van werken. Niet voor niets tutoyeer ik niet op mijn website: ik gebruik geen je, jij en jou, maar u. Dat vind ik fatsoenlijk.

Traditionele bouwwereld?

Ik schrijf dan wel: ‘traditionele bouwwereld’, maar mijn ervaring uit de jaren dat ik er actief ben, is juist dat de bouw heel innovatief is. Traditioneel is dan weer dat bouwers het moeilijk vinden om over hun innovaties te vertellen op hun website, in hun brochures en folders of in (begeleidende brieven bij) offertes. Of dat ze niet weten hoe ze dat moeten aanpakken en er geen tijd voor of zin in hebben. Of simpelweg het nut er niet van inzien.

Geen nood: de hulp is nabij

U bent ook een bouwondernemer. Toch?

Maar u bent uw collega’s al wel een flinke stap voor, want u bent op zoek naar een tekstschrijver. Iemand die u helpt met uw teksten. Een copywriter die ervoor zorgt dat u geen zin hoeft te maken, maar die uw woorden in klinkende zinnen omzet. Ik neem die klus graag aan.

Bouwen aan uw bedrijf

Dus u zoekt een ervaren tekstschrijver, die de bouwwereld kent en de taal van de bouwplaats spreekt én die kan vertalen naar goede teksten. Verhalen die uw klanten, partners en andere belangstellenden inspireren. Aansprekende, fijn leesbare én effectieve teksten.

Om te bouwen aan uw bedrijf! Laat mij u helpen bij dat bouwen.
Neem contact met me op

U zult misschien denken: nog meer tekst? Ja! Nog meer tekst. Want ik wil u graag meer vertellen over mijn ervaring in de bouwwereld.

Tekstschrijver voor de bouw - Johan Koning

(#selfie) Voor opdrachtgever Fundeon op het bouwterrein van dierentuin Wildlands in Emmen.
Uiteraard mét bouwhelm.

Met een kruiwagen stenen sjouwen, planken aangeven aan de echte vakmensen of spijkers sorteren. Dat kan ik wel. Verder ben ik net zo onhandig als tien mensen die het niet zijn. Dus is het zaak om me zeker geen stenen te laten metselen of planken te laten spijkeren. Laat het echte werk nu maar aan de vakmensen over.

Zoals zíj het schrijven over hun werk weer het best kunnen overlaten aan mij. Want ik ben tekstschrijver voor de bouw.

Kruiwagen vol ervaring in de bouwsector

Ik heb trouwens wel een kruiwagen. Een denkbeeldige, welteverstaan. Gevuld met ervaring.

Door de jaren heen verzamelde ik een groot aantal opdrachtgevers uit de bouwsector, of daaraan verwante bedrijven. Van bouwbedrijven zoals Van Wijnen en Janssen De Jong Bouw, tot opleidingsinstituten als Fundeon en toeleveranciers als ARDEX GmbH. En niet te vergeten diverse vakbladen over de bouwwereld: Bouwen in het Oosten, Bouwen in het Noorden, Bouwen in Noord- & Oost-Nederland en Bouwen in de Gezondheidszorg (waarin ook mijn andere favoriete onderwerp de zorg naar voren komt).

Tekstschrijver voor de bouw. Waarom?

Simpel: omdat ik van aanpakken hou. En dat waarderen bouwers. Dagelijks rijden er busjes met bouwmensen vanuit Bouwprovincie Twente richting het westen van Nederland. Dat is niet voor niets: de Twentse manier van werken wordt gewaardeerd. Kantoor LetterLuck staat in Hengelo, midden in Twente.

Ik hou niet alleen van aanpakken op de Twentse bouwvakkersmanier, maar mijn opdrachtgevers krijgen er ook mijn Groningse roots bij: eerlijkheid en nuchterheid. Dat wat goed is, noemen we goed. En dat wat niet goed (of zelfs slecht) is, verbeteren we. Tot de laatste punt.

Hoe werd ik tekstschrijver voor de bouw?

Daar vertel ik meer over in dit blogartikel. En hier vertel ik hoe we samen aan uw merk kunnen bouwen.

Gaan we ook bouwen aan uw verhalen?

Iedere tekst is uw verhaal.

Of het nu om een verkoopbrief gaat of om een blogartikel of een webtekst: uiteindelijk zijn het allemaal onderdelen van uw verhaal. Ik schrijf dat verhaal graag, of zorg dat de tekst die u al schreef beter wordt door die te herschrijven.

Gaan we samen aan de slag?

Neem contact met me op

Bij de bouw hoort ook het interieur

Een gebouw is niet af zonder dat het ingericht is. Of het nu om een woonhuis gaat, of een kantoorpand.

Voor verschillende opdrachtgevers schrijf ik met plezier over woning- en projectinrichting. Van vakblad Mobilia – voor interieurspecialisten zoals woninginrichters en binnenhuisarchitecten – tot de brochure voor de Vakbeurs Parket & Woninginrichter.

Daarnaast (her)schrijf ik brochure- en webteksten voor bedrijven in de interieursector.

Voorbeelden van projecten uit de bouwwereld waar ik aan meewerkte (#graaggeschreven)

AllemaalBouwen

Meteen een offerte aanvragen?

Vul hieronder uw gegevens in en ik neem contact met u op.

Vul uw naam in

Vul uw e-mailadres in

Waar wilt u Tekstbureau LetterLuck over ‘spreken’?
Uiteraard houd ik rekening met uw privacy. U kunt zich ook altijd weer heel gemakkelijk uitschrijven.