Referenties en testimonials: dit zeggen klanten over samenwerken met freelance journalist & tekstschrijver Johan Koning

 

REFERENTIES: essentieel voor iedere ondernemer

Ik vind mijn teksten goed. Maar het is belangrijker dat mijn klanten mijn bijdragen waarderen. Ik schrijf immers mijn teksten voor mijn klanten (niet voor niets luidt de toevoeging op mijn bedrijfsnaam ‘tekst voor u’). Hoe denken zij over onze samenwerking?

Daarom vroeg ik mijn opdrachtgevers in een enquête om eerlijk te zijn over onze samenwerking. Een aantal namen de moeite om de vragenlijst in te vullen, waarvoor hartelijk dank!

Hieronder de belangrijkste uitkomsten uit de enquête. De cijfers houd ik real-time bij.
Wilt u alle cijfers weten? Mail me dan!

Hoe tevreden bent u over de teksten van en samenwerking met LetterLuck tekstproducties?

Uitermate tevreden (82%)

Tamelijk tevreden (9%)

Niet tevreden, niet ontevreden (9%)

Ontevreden (0%)

Krijgt u bij LetterLuck tekstproducties waar voor u geld?

Ja, de prijs- en kwaliteitsverhouding is in orde (82%)

Ja, er zijn vast goedkopere tekstschrijvers, maar die leveren ook mindere kwaliteit (9%)

Het verschil tussen de ene en de andere tekstschrijver is niet zo groot (9%)

Nee (0%)

Opmerkingen die klanten maakten bij het invullen van de enquête:

Daarom een tekstschrijver
“Als leek maak je vaak teksten waarvan je denkt dat ze goed zijn. Totdat Johan er wat aanpassingen doorheen gooit. Dan weet je weer waarom jij geen tekstschrijver bent, en hij wel!”
Toegevoegde waarde
“De tekst had een heel andere opzet dan wat wij zelf verzonnen hadden. Er werd dus een toegevoegde waarde geleverd.”
Google (SEO)
“Johan maakt goede teksten, ook voor de vindbaarheid in Google.”
Inhoudelijk juist
“Johan verdiept zich uitstekend in de materie en weet precies de juiste toon in zijn teksten te verwerken. Daarnaast weet hij technisch complexe zaken inhoudelijk juist, maar voor een buitenstaander helder te verwoorden.”
Passend binnen briefing
“Uitermate vind ik erg sterk uitgedrukt, dus dan kom je automatisch uit op tamelijk. Wat misschien een beetje te zwak is uitgedrukt. LetterLuck schrijft goede teksten, passend binnen de briefings die eraan ten grondslag liggen.”
Van Gogh en Appel
“Wat me altijd aanspreekt in de teksten die Johan schrijft, is dat hij altijd de juiste ‘tone of voice’ weet te raken. Op subtiele wijze slaagt hij er in de persoonlijkheid van een geïnterviewde te kenschetsen zonder dat het er te dik bovenop ligt. De penseelstreek van Van Gogh in plaats van het dik aanzetten door Karel Appel.”
Snelle reactie
“Elke mail wordt dezelfde dag nog geretourneerd!”
Altijd een oplossing
“Qua planning wordt er altijd naar een oplossing gezocht en ook in de samenwerking wordt er volledig ingespeeld op de situatie: zeer prettig!”
Binnen de deadline
“Als het enigszins mogelijk is, neemt Johan de opdracht aan en weet het altijd binnen de deadline voor elkaar te krijgen.”
Professioneel
“Als je professioneler te werk wilt gaan, moet je soms professionals inschakelen.”
Zelfstandig en hard werken
“Door het zelfstandig functioneren kun je een klus gerust overlaten aan LetterLuck. Wat vindt u van de naam LetterLuck? Johan Koning vind ik beter passen: LetterLuck verwijst iets teveel naar een toevalstreffer en daar werkt Johan te hard voor ;-).”
Hij snapt het
“Hij snapt waar je mee bezig bent, en welke weg je op wilt.”
Flexibel
“Hij was zeer flexibel, ook toen wij de gewenste informatie wat later aanleverden.”
Groeien
“De Bakker Aan Huis zal groeien, en nog vele wegen moeten bewandeld worden om ruchtbaarheid aan ons concept te geven.”
Nieuwe opdracht
“Op dit moment bezig met 2e opdracht.”
Inleven in sector
“Johan schrijft al enkele jaren voor de externe uitgaves van Fundeon. Voor ons heeft het meerwaarde dat Johan zich thuis voelt binnen de bouw- en infrasector en zich kan inleven in wat werknemers en werknemers in deze sector interessant vinden.”
Bakker en schrijver
“Een bakker bakt brood, een tekstschrijver schrijft teksten.”
En soms krijg je ook indirect een fijn compliment, zoals in dit voorwoord van het blad ‘Bouwen’ van fijne opdrachtgever Fundeon:voorwoordBouwen referentie fundeon

Referenties: mooie woorden van klanten &
Waardering voor bewezen diensten

 

Rick Schrijver – Marketing Manager In Person:

In Person referenties Johan Koning tekstschrijver“Johan weet met zijn werk een schitterende combinatie van zakelijkheid, scherpte en schwung te realiseren. Daardoor brengt hij stukken naar een next level en behouden teksten het ‘gevoel’ waardoor mensen geraakt worden. Johan is bovendien zeer flexibel, enthousiast en nuchter. Ook dat is een ideale combinatie voor een succesvolle samenwerking.”

 

Xaviera Ringeling – Eigenaar & hoofdredacteur 42Bis:

eindredactie-42Bis-Johan-Koning testimonial“Johan is een hele goede eindredacteur. Niet alleen vanwege zijn gevoel voor tekst, maar ook om zijn toon en de manier waarop hij omgaat met anderen. Voor een eindredacteur is dat erg belangrijk: je moet toch kritiek leveren op het werk waar anderen op gezweet hebben.”

 

Hep Munzebrock – Directeur/eigenaar Duo Totaal Project BV:

“Johan schrijft voor ons met enige regelmaat verschillende teksten. Zo is hij al twee keer betrokken geweest bij een restyling – en dus ook een nieuwe tekstuele invulling – van onze website. DuoTotaal referentie tekstschrijver Johan Koning Ook leverde hij de woorden aan voor onze bedrijfsbrochure en verder kunnen wij bij hem terecht voor de invulling van onze (digitale) nieuwsbrieven.
Wij vinden de samenwerking prettig. Johan denkt met ons mee, is goed bereikbaar en flexibel.”

 

Lisette BiesenbeekLogistiek Totaal:

“Johan is een betrouwbare, integere schrijver die het journalistieke vak goed verstaat. Het is een echte allrounder, slim en zelfredzaam, die je overal voor kunt inzetten. logistiektotaal testimonial Johan Koning als tekstschrijverHeeft ook ruime kennis van de (interne) logistiek. Johan werkt accuraat, denkt goed en graag mee en toont initiatief door zelf met tips en ideeën te komen. Schrijfstijl: helder, to the point, lekker leesbaar, weet altijd de juiste toon te vinden. Daarbij is Johan een vlotte en vrolijke persoonlijkheid, prettig om mee te werken.”

 

Margret Rensinkwww.kompastraining.nl:

Margret Rensink“Johan is gedreven, enthousiast en kritisch. Bij het tot stand komen van mijn nieuwe website heeft hij met zijn scherpe blik en pen teksten aangescherpt en in de vorm gezet zodat ze prettig, en vooral helder leesbaar werden. Ook kwamen er elke keer weer tips om het online nog beter vindbaar te maken. Johan is professioneel, direct, snel, betrouwbaar, beweegt mee, heeft humor en zoekt naar wat het beste bij je past. Het eindproduct is dan ook meer dan geslaagd!”

 

Wim Lubbers – Zorgorganisatie Azora:

azora“Toen ik gevraagd werd om een interview voor Bouwen aan de Gezondheidszorg te geven, leerde ik Johan kennen.
Van het één kwam het ander en vervolgens hebben wij Johan gevraagd om een promotiemagazine voor de nieuwbouw van ons verpleeghuis Den Es in Varsseveld te schrijven. Het enthousiasme en de deskundigheid is iets wat wij in hem bewonderen.
Johan weet waarvoor en voor wie hij schrijft en daardoor is het gewone zo bijzonder goed leesbaar!”

 

Verzamelde reacties van klanten, collega’s, opdrachtgevers en geïnterviewden

Super-verhaal dit.
Juist doordat je het subtiel brengt wordt het ijzersterk.

Mathijs Dijkstra – AquaCell/Aquacombi

Tot zover bedankt voor je teksten en de prima samenwerking, mogelijk tot weerziens!

Andre Kamer – Triview (teksten website)

Leuk met je samengewerkt te hebben! Ik vind je stukken altijd leuk om te lezen in Twentelife. Je hebt een vlotte stijl zonder te overdrijven. En wat ook prettig was: zelfs terwijl je je eigen deel van het werk doet heb je toch nog oog en oor voor de fotograaf.

Indra Simons – iSi fotografie & webdesign

Ik heb Johan ingehuurd als tekstschrijver/freelance redacteur voor een online platform. Johan is een veelzijdig en creatief schrijver met een vlotte pen. Hij beheerst verschillende schrijfstijlen, die hij perfect afstemt op de aangegeven doelgroep. Dit inlevend vermogen wendt hij ook aan om te helpen zoeken naar relevante, bruikbare content. Johan tikt niet klakkeloos stukjes; hij is een meedenker.

Bart Bosters – Nederland Bloeit

Bij andere journalisten moeten wij nog wel eens feitelijke onjuistheden aanpassen. Dat was nu in het geheel niet nodig. Mijn complimenten voor het goedlopende artikel.

Mariëlla de Jong – Quetal Zorg/NPBC (reportage voor Clean Lease Magazine)

Johan is als redacteur werkzaam voor Clean Totaal. Ik ken Johan als een hardwerkend, gepassioneerd schrijver en waardeer hem met name om zijn pro-actieve houding. Hij bezit tevens de gave om zich vreemde materie snel eigen te maken. Johan heeft een groot gevoel voor humor en met zijn rubriek “Van de plint” vindt hij altijd weer de juiste kwinkslagen voor onze branche.

Koos van der Lei – uitgever vakblad Clean Totaal

Het artikel over Glasrijk Tubbergen en de heer Balkenende in de Talkies is zeer geslaagd! Mijn complimenten.

Myriam Hulshof, Stichting Glasrijk Tubbergen

Prettig gesprek, dat alle kanten opvloog. Vakgekken onder elkaar….

Jacques d’Ancona over tekst voor Sprekersplatform

Ik heb je stuk gelezen, en het valt niet te ontkennen: ik heb het allemaal gezegd.
Volgens mij is het een correcte weergave van ons gesprek. En feitelijke onjuistheden staan er ook al niet in.
Ik hoop dat je zelf tevreden bent met het resultaat.

Tom Egbers – Studio Sport (interview Twentife)

Jouw website en de toon waarop je schrijft is zo positief, vol plezier: dat pak ik er graag even bij als ik te monotoon begin te worden.

Renate Oude Nijeweme

Wat mij betreft een prima blog! Eenvoudig geschreven voor een brede doelgroep! Voor de specialisten is eventueel de bijlage toegevoegd!

Henk Bijen – Dr. Weigert Nederland (Redactie & eindredactie bedrijfsblog)

Bedankt voor je bericht. Prima verhaal! Ik kan geen onjuiste feiten ontdekken en het sfeerbeeld is goed. Dus wat mij betreft geen op- of aanmerkingen. Bedankt en succes verder.

Henk Gerritsen – Manager Hoteldiensten AriensZorgpalet Enschede (interview Bouwen aan de Gezondheidszorg)

Zoals beloofd, mijn opmerkingen.
Het zal je opvallen dat het er niet veel zijn, want: we vonden het een erg leuk stuk geworden.

Niek Lenten – Coolblue (over reportage over nieuw distributiecentrum in Logistiek Totaal)

De teksten zijn goedgekeurd. Bijna in één keer in de roos. Super bedankt voor je snelle service!

Fitting Image – over brochureteksten

In het laatste kwartaal van 2009 had ik met grote spoed een tekstschrijver nodig voor een personeelsadvertentie van ons voor het dagblad De Pers.
Ons vaste contact was niet beschikbaar dus eens kijken of ik een nieuw contact kon leggen via Twitter, één Tweet binnen mijn 2200 volgers was voldoende voor 5 reacties binnen een paar minuten. Johan was één van de eerste, ik belde hem en na een korte uitleg ging hij aan de slag. Zeer snel had ik een prima advertentie. Johan nogmaals dank, volgende keer kom ik zeker bij je terug.

Wim Wijting – over vacaturetekst (via LinkedIn)

Bedankt voor de snelle service. Het heeft een pakkende en professionele uitstraling gekregen. Wij zijn er zeer blij mee.
We hebben er geen commentaar op en doorgestuurd naar de webdesigner.

Jelle Klik – KG Solid Design (teksten nieuwe brochure)

Knap om zoveel in zo weinig te zetten.

Edwin Rutten (over profiel Sprekersplatform)

Ik ben helemaal tevreden met je verhaaltje.
Wat knap dat je uit het spontane gesprek, zo mooi de hoofdpunten hebt gehaald!

Mevrouw AvL als reactie op testimonial voor AquaCell

Ik schrijf voor mijn bedrijf een blog over projectmanagement in de civiele techniek. Ik schrijf zelf een conceptversie van elk artikel en Johan herschrijft het tot een prettig leesbaar verhaal. Deze manier van samenwerken verhoogt de kwaliteit van mijn artikelen en het bespaart mij tijd. Johan komt zijn afspraken altijd na en denkt mee waar dat nodig is.

Jeroen Konings – J. Konings Projectmanagement (bedrijfsblogs, referentie via Linkedin)

Erg duidelijk geschreven door je en heel eng dicht bij de essentie. Je zou de eindredacteur kunnen zijn waarnaar ik al zo lang zoek als ik zelf weer eens een boekje schrijf.

Ton Plekkenpol – Quasar (over portret voor Sprekersplatform)

We have hired Johan to do an interview with one of our business relations and write the editorial based on that. With his creative style of writing he delivered the quality article that we were looking for.

Furthermore Johan has the ability to listen to the clients needs and is flexible and quick to deliver and we therefore won’t hesitate to use his services again.

Stephan Plomp – Forbo Flooring (reactie op LinkedIn over referentietekst Forbo-Nederlandse Spoorwegen)

Meteen een offerte aanvragen?

Vul hieronder uw gegevens in en ik neem contact met u op.

Vul uw naam in

Vul uw e-mailadres in

Geef hierboven in het kort aan waarover u Tekstbureau LetterLuck wilt ‘spreken’?
Uiteraard houd ik rekening met uw privacy. U kunt zich ook altijd weer heel gemakkelijk uitschrijven.