Bouwen, Journalistieke teksten, Vakblad
Terug naar portfolio-overzicht

Freelance redacteur van vakbladen uit de woonbranche

Ik ben als tekstschrijver specialist in de woonbranche. Ik schrijf bijvoorbeeld in vakbladen over de woninginrichting. Van 2007 tot het stoppen van het blad in de zomer van 2015 werkte ik voor vakblad Ons Huis, sindsdien huurt vakblad Mobilia (BDU Uitgeverij) me in voor artikelen.

Ik specialiseerde me in de vloerenbranche, maar schrijf ook geregeld over andere sectoren in de woninginrichting (bijvoorbeeld zonwering), over software en andere ontwikkelingen uit de branche en ik maak ook algemene ondernemersverhalen.

Wat doe ik als freelance journalist voor woonvakbladen?

(Nu voor Mobilia en eerder voor Ons Huis)

Voorbeeld van artikelen voor vakblad voor de woninginrichting Mobilia

Freelance redacteur voor de woningbranche: vakblad Mobilia artikelen Johan Koning

Enkele artikelen die ik schreef voor Vakblad Mobilia: een reportage over Aspecta, een nieuwe Amerikaans speler op de Nederlandse PVC-markt en een technisch verhaal over voorbereiding van vloeren met input van Forbo Eurocol.

Vakblad voor de woonbranche Ons Huis (2007-2015)

Zoals gezegd: in 2015 stopte de uitgever van Ons Huis met het blad, waar ik vanaf 2007 met plezier voor werkte. Vandaar dat ik het ook ‘gewoon’ in mijn portfolio heb opgenomen.

Complete invulling

Niet alleen zorgde ik als redacteur voor de woonbranche in het blad – dat elf keer per jaar verscheen – voor de teksten, maar ook voor de illustraties bij de artikelen. Ik zorgde ervoor dat deze beelden in de juiste drukwerkkwaliteit worden aangeleverd. Of ik ging zelf op pad om foto’s te maken.

Uithangbord

Ik bezocht namens het blad beurzen en bedrijven. Voor het vakblad en uitgeverij was ik dus echt het uithangbord op vloerengebied, de spin in het web tussen markt en blad.

Diverse tekstvormen

Voor Ons Huis schreef ik nieuwsberichten, beursverslagen, reportages en interviews. Daarnaast was ik zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor de invulling van het Vloerensegment. Ik maakte vanaf 2007 deel uit van de redactie en wist tot die tijd hoegenaamd niets van de ‘vloerenwereld’. Maar in de loop van de jaren heb ik ondervonden dat het hier om een zeer dynamische, innoverende en interessante wereld gaat. Een wereld waar ik graag verslag van doe en gelukkig ook blijf doen voor Mobilia.