Bouwen, Journalistieke teksten, Vakblad
Terug naar portfolio-overzicht

Redacteur vakblad | Ons Huis Vloeren

Vakblad Ons Huis behandelt het vakgebied van woning- en projectinrichters in Nederland en België. Het blad is onderverdeeld in verschillende segmenten, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het onderdeel Vloeren. Tevens neem ik de specials over Automatisering voor mijn rekening.

Ons Huis is één van de vakbladen waar ik voor werk(te). Helaas bestaat het sinds april 2015 niet meer.
In totaal heb ik 9 jaar aan dit blad meegewerkt, maar de uitgever heeft besloten ermee te stoppen. Gelukkig blijf ik wel schrijven over de vloerenbranche: meteen na het stoppen van Ons Huis nam de hoofdredacteur van vakblad Mobilia contact met me op. Sinds april 2015 schrijf ik nu voor dit vakblad.

Ik heb al die jaren met plezier voor Ons Huis gewerkt. Vandaar dat ik het ook ‘gewoon’ in mijn portfolio heb opgenomen.

Complete invulling

Niet alleen zorg ik in het blad – dat elf keer per jaar verschijnt – voor de teksten, maar ook voor de illustraties bij de artikelen. Ik zorg ervoor dat deze beelden in de juiste drukwerkkwaliteit worden aangeleverd. Of ik ga zelf op pad om foto’s te maken.

Uithangbord

Namens de uitgeverij – Uitgeverij Ons Huis/Taurus uit Utrecht – bezoek ik beurzen en bedrijven die belangrijk zijn binnen de markt. Voor het blad ben ik dus echt het uithangbord op vloerengebied, de spin in het web tussen de markt en het blad.

Diverse tekstvormen

Voor Ons Huis schrijf ik nieuwsberichten, beursverslagen, reportages en interviews en ik ben zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor de – bijna maandelijkse – invulling van het Vloerensegment. Ik maak vanaf 2007 deel uit van de redactie en wist tot die tijd hoegenaamd niets van de ‘vloerenwereld’. Maar in de loop van de jaren heb ik ondervonden dat het hier om een zeer dynamische, innoverende en interessante wereld gaat. Een wereld waar ik graag verslag van doe.