Makelaarsteksten.nl: scorende teksten die helpen bij de verkoop van huizen

In deze hectische tijden op de huizenmarkt begint de zoektocht van een consumenten naar een nieuwe woning of appartement op internet. NVM-site Funda is verreweg de grootste speler op de markt, maar ook Jaap, Huislijn en Mijn Huis spelen een woordje mee. Juist nu er zoveel woningen te koop staan, is het zaak om op te vallen. Met goede fotografie én met aansprekende en scorende teksten.

Net als het maken van foto’s voor presentatie op het web of in een brochure een vak apart is, is het schrijven van goede teksten dat ook. Het is míjn vak.

Moeite met woningteksten? Uitbesteden is de oplossing

MakelaarstekstenIk verbaas me vaak over de kwaliteit van de teksten bij de meeste huizen die op funda.nl staan. Ze spreken niet aan, verleiden de lezer niet om een bezichtigingsafspraak te maken.

Met makelaarsteksten.nl wil ik woningmakelaars helpen om aansprekende teksten te maken voor Funda en andere sites met huizenaanbod – en natuurlijk ook voor hun eigen site!

Johan Koning, tekstschrijver & copywriter (Makelaarsteksten.nl en Tekstbureau LetterLuck)

Mail me nu: johan@letterluck.nl

Vindt u het ook zo lastig om bij iedere woning een aansprekende Funda-tekst te schrijven? Laat mij het doen. Ik zorg voor scorende teksten, die leiden tot geïnteresseerde woningzoekers. Dan kunt u zich concentreren op het verdere verkooptraject: het regelen van bezichtigingen, het begeleiden van uw klant en de potentiële kopers en het afronden van de verkoop.

Bent u dus op zoek naar een ervaren, vaste leverancier van sterke en reële teksten? Verhalen die bijdragen aan de verkoop van uw woningen? Iemand die het juist als een uitdaging ziet om iedere tekst een ‘eigen smoel’ te geven? Ja natuurlijk, anders was u al lang gestopt met lezen. Toch?

Want geef toe: de meeste huizenteksten zijn dertien-in-een-dozijn, standaard saaie opsommingen. En ze staan bovendien vol met niet ter zake doende details én makelaarsjargon.

Wilt u daar ook een einde aan maken? Neem contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Reële verkoopteksten, zonder poespas en tierelantijnen

Toen ik in 2014 de domeinnaam makelaarsteksten.nl registreerde, wilde ik woningmakelaars helpen met hun teksten. Omdat ik vond dat veel woningteksten op Funda een stuk beter konden. En dat vind ik nog steeds. Zeker nu er zoveel keus is op de huizenmarkt! De huizenzoeker wil goed geïnformeerd worden, zonder poespas en tierelantijnen, maar eerlijk en realistisch.

Makelaars maken dan ook graag gebruik van mijn diensten. Mooi dat een idee dat eigenlijk vrij spontaan opkwam, succesvol blijkt te zijn.

review makelaar Lukas van Erp over tekstschrijver Johan Koning (Makelaaarsteksten.nl)

Review van makelaar Lukas van Erp. Meer reacties op mijn werk via Trustpilot.

zelf uw huis verkopen?
Makelaarsteksten, ook voor particulieren?

Wat net zo mooi is: ook particulieren huren met in voor hun woningteksten. Mensen die hun huis of appartement zelf willen verkopen, zonder makelaar. Of die bijvoorbeeld samenwerken met een online makelaar, waarbij ze een deel van het verkooptraject in eigen handen nemen en uitbesteden aan specialisten.

Bent u als particulier op zoek naar een professional die de verkooptekst en een aantrekkelijke beschrijving van uw woning voor bijvoorbeeld Funda schrijft? Ik help u graag.
Neem contact op en we gaan aan de slag!

Teksten voor Funda en meer!

Naast het schrijven van ‘Funda-teksten’, ben ik makelaars graag van dienst met ander tekstwerk. Ik help u zowel met teksten op papier als online.

 • Herschrijven van bestaande teksten op Funda, andere huizensites en uw eigen website
 • Schrijven van aantrekkelijke en scorende teksten voor nieuwe woningen in uw portfolio
 • Interviews met uw klanten, voor referentieverhalen (testimonials) voor bijvoorbeeld lokale media of uw eigen magazine
 • (Her)schrijven van webteksten op uw eigen site
 • (Her)schrijven en corrigeren van brochures, blogs, brieven en andere teksten

Wat kunt u van mij verwachten?

 • Een concepttekst en eindproduct volgens de afgesproken planning
 • Duidelijke en open communicatie
 • Heldere uitleg over aanpak van de tekst, mocht dat nodig zijn
 • Een reëel tarief voor een kwaliteitsproduct

Wat verwacht ik van u?

 • Een goede briefing (voldoende informatie om de tekst te schrijven)
 • Vlotte reactie op mijn concepttekst
 • Snelle betaling
 • Kortom: een prettige samenwerking

Meteen een offerte aanvragen?

Vul hieronder uw gegevens in en ik neem contact met u op.

Vul uw naam in

Vul uw e-mailadres in

Waar wilt u Tekstbureau LetterLuck over ‘spreken’?
Uiteraard houd ik rekening met uw privacy. U kunt zich ook altijd weer heel gemakkelijk uitschrijven.